Lojistik
Giriş Tarihi : 28-11-2014 13:55   Güncelleme : 28-11-2014 13:55

Aras Kargo’dan simülasyon şubeli okullar

Aras Kargo, yeni çalışanların öğrendikleri teorik bilgileri pratik uygulamalarla pekiştirebilecekleri simülasyon şubeli okullar açtı.

Aras Kargo’dan simülasyon şubeli okullar

Aras Kargo açıklamasına göre, şirketin işe yeni başlayacak çalışanlarını eğitmek için İstanbul’da Kozyatağı ve Harbiye’de açtığı Aras Akademi İlk Adım Okulları’nda iş akış sistemindeki tüm süreçler birebir deneyimlenebiliyor.

 
Okulların resmi açılış töreni Aras Kargo Yönetim Kurulu Başkanı Evrim Aras, Aras Kargo Genel Müdürü Salim Güneş, Aras Kargo İnsan Kaynaklarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Gülçin Poyraz'ında katılımıyla gerçekleştirildi.
 
Evrim Aras, törende şunları kaydetti: “2001 yılında ilk kez işe şubede çalışarak başladığımda her şeyi el yordamıyla yapmak durumundaydık. O günlerde çok üzülmüştüm. Kargo sektörünün de bir eğitim anlayışını benimsemesi üzerine bir hayalim vardı. Bugün İlk Adım Okullarıyla benim de hayalim gerçekleşiyor. Osmanlı ında hatta daha da eskilerde bu işi yapabilmek için en az 4 lisan gerekiyormuş. En kalifiye insanlar bu sektörde çalışıyormuş. Biz bunu tekrar hatırlayıp hem bu sektörü hem işimizi yine yukarılara taşımak istiyoruz.”
 
Bundan 5 yıl önce Aras Akademi’yi kurarak sektörde ilk kez eğitim platformu oluşturduklarını hatırlatan Aras, "100 bine yakın insanın çalıştığı sektörümüze eğitimde de öncülük ediyoruz. Şimdi bir ilke daha imza atıp, sektörün yeni çalışanlara özel ilk mesleki eğitim okulunu hayata geçirdik. Simülasyon şubelerinde uygulamalı eğitimlerin de yapıldığı İlkadım Okulları’nda işe yeni başlayan çalışanlarımıza hem kurum kültürümüzü benimseteceğiz, hem de problem çözme tekniklerinden işyeri etiklerine kadar geniş bir yelpazede eğitim sunacağız" ifadelerini kullandı.
 
"İlk Adım Okulları"
 
Açıklamada yer alan bilgilere göre, Aras Akademi İlk Adım Okulları’nda verilen bir haftalık oryantasyon eğitimi kapsamında işe yeni başlayan Aras Kargo çalışanları öncelikle şirketi tanıyor, profesyonel iş yaşamı konusunda bilinçleniyor, Aras Kargo hizmetlerinin detaylarını ve müşteri ihtiyacına yönelik satış yapma tekniklerini öğreniyor. Her bir okulda haftada ortalama 20-25 kişi eğitim görüyor. Oryantasyon süresince çalışanlara teknik bilgilerin yanı sıra iş sağlığı ve güvenliği konularında da eğitimler veriliyor.
 
Aras İlk Adım Okulları’nda oryantasyon eğitimi gören çalışanlar, şubelerde çalışmaya başlamadan önce, genel müdürlük bölüm yöneticilerinin, kurye ve temsilcilerinin kendilerinden beklentilerini paylaştıkları ve ayrıca Aras Kargo’nun alanında uzman ve tecrübeli kurye, temsilci ve yöneticilerinin de yeni başlayanlara deneyimlerinin aktardıkları “Deneyim Paylaşımı” videolarıyla tam bir kargo profesyoneli olarak oryantasyon programını lamış oluyor.
 
Eğitimlerini başarıyla layıp şubelerdeki görevlerine başlayan Aras Kargo çalışanları, işbaşında da izlenmeye devam ediliyor. Bu şekilde oryantasyon sonrasındaki 45 günlük sürede, program sırasında verilen eğitimlerin çalışanlar için işlerini yaparken ne kadar faydalı ğu gözlemleniyor.
Resmi açılışı gerçekleştirilen İlk Adım okulları, mart ayında faaliyete geçti ve o dönemden bu yana 600’den fazla kurye ve temsilci mezun etti.
 
Okulların yakın da Ankara, İzmir, Adana gibi büyükşehirlerde de açılması planlanıyor.