Güncel Haber
Giriş Tarihi : 10-12-2014 14:25   Güncelleme : 10-12-2014 14:25

Argüden'e 15, milyon dolar bağış yaptı

Yönetişim konusundaki bilgi birikimini toplumla paylaşmak üzere faaliyet gösteren ve kâr amacı gütmeyen Argüden Yönetişim Akademisi’nin ilk bağışçısı Tırsan oldu. BÜVAK bünyesinde oluşturulan bağış fonuna Tırsan 1,5 milyon dolar bağışta bulundu.

Argüden'e 15, milyon dolar bağış yaptı

Boğaziçi Üniversitesi Vakfı Başkanı ve aynı da Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu ve Argüden Yönetişim Akademisi Direktörü Barış Dinçer’in katılımı ile düzenlenen imza töreninde Tırsan Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, Argüden Yönetişim Akademisi’ne eğitim ve araştırma faaliyetlerinde kullanılmak üzere 1,5 milyon dolar bağışta bulundu.

Çetin Nuhoğlu, “Gelişmenin temeli güvendir.  Vatandaşların ve paydaşların güvenini kazanmak ise katılımcılık, şeffaflık ve hesap verebilirlik gibi iyi yönetişim ilkelerini her alanda hayata geçirmekle sağlanabilir.  Bu nedenle, sürdürülebilir büyüme için başta kamu sektörü olmak üzere sivil toplum kuruluşları ve özel sektörde de iyi yönetişim anlayışını geliştirmeliyiz.  OECD’nin 2014 yılı Türkiye raporunda yer alan bir araştırmaya göre Türkiye’de istihdam edilen işçi başına üretilen artı değer, Türkiye’deki yabancı sermayeli şirketlerde yerli şirketlere oranla iki kat daha fazla. Bu da, problemin bir kaynak sorunu değil, yönetim anlayışı sorunu ğunu gösteriyor. Biz Tırsan olarak her başarıya giden yola ışık tutulmasına destek oluruz” .

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu ise, Türkiye’nin 21. yüzyılı genç ve dinamik bir nüfus yapısı ile karşıladığını, böylesi bir fırsatın heba edilmemesi gerektiğini belirtti ve iyi yönetişimin bir kültür, bir iklim ve bir davranışlar bütünü ğunun altını çizdi. Barbarosoğlu, “Bu bakımdan yönetişim anlamında yetkin ve vizyon sahibi gelecek nesil liderlerin yetiştirilmesi kritik önem taşımaktadır” açıklamasını yaptı.

ARGÜDEN YÖNETİŞİM AKADEMİSİ

Kâr amacı gütmeyen Akademi, ARGE Danışmanlık tarafından yönetişim konusundaki bilgi birikimini toplumla paylaşmak üzere faaliyet göstermek üzere 2014 Şubat ayında kuruldu. ‘İyi yönetişim, kaliteli yaşam’ anlayışıyla yola çıkan Akademi kamu, sivil toplum ve özel sektör kuruluşlarında yönetişim kalitesini artırmaya yönelik faaliyetler yürütüyor.  Bu amaçla akademik kurumlar, uluslararası kuruluşlar ve konu ile ilgili sivil toplum kuruluşları ile ortak eğitim ve araştırma projeleri geliştiriyor. Argüden Yönetişim Akademisi’nin Direktörlüğünü daha önce Dünya Bankası, Harvard Üniversitesi, OECD gibi uluslararası kuruluşlarda önemli çalışmalara imza atan Barış Dinçer yürütüyor.  Barış Dinçer, 2014 Haziran ayında Columbia Üniversitesi Ira Millstein Merkezi tarafından verilen prestijli Kurumsal Yönetişimin Yükselen Yıldızı Ödülünü de kazanmıştı.