Güncel Haber
Giriş Tarihi : 26-01-2015 14:37   Güncelleme : 26-01-2015 14:37

TREDER Ankara’da çözüm yollarını anlattı

Treyler Sanayicileri Derneği (TREDER) Ankara’ya giderek, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Türkiye Ulaştırma ve Lojistik Meclisi Koordinasyon Toplantısı’nda sektörün sorunlarını anlattı.

TREDER Ankara’da çözüm yollarını anlattı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Türkiye Ulaştırma ve Lojistik Meclisi Koordinasyon Toplantısı’na katılan TREDER Başkanı Kaan Saltık, burada sektörün beklentilerini kamuya aktarmasının ardından kamudan çok hızlı bir şekilde geri dönüş sağlandı. TREDER Heyeti, bakanlığın koordinasyonu ile Tehlikeli Mal ve Kombine Taşımacılık Düzenleme Genel Müdürlüğü, Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü ve TSE yetkilileri ile görüşmeler yaptı.

TREDER Yönetim Kurulu’ndan oluşan heyet 13 Ocak 2015 tarihinde Tehlikeli Mal ve Kombine Taşımacılık Düzenleme Genel Müdürü İzzet Işık’ı ziyaret ederek burada ADR’nin ruhsatlara İşlenmesi konusundaki gerekçelerini anlattı. Heyet, ayrıca sahteciliğin sektöre verdiği zararı anlatarak hem sahtecilik hem de ATP ile ilgili görüşlerini sundu.
 
TMKT Genel Müdürü İzzet Işık da, TREDER heyetine güncel bilgileri aktardı. Türkiye’de çekici, treler ve kamyon üstü olmak üzere 58 bin aracın tehlikeli mal taşıma işinde kullanıldığını, bunlarla ilgili daha güncel bilgilerin 2015 yılında elde edileceğini dile getiren Işık, Türkiye’de 3 bin adet de LPG tankeri ğunu söyledi.
 
Güvenlik danışmanlığı ile de ilgili bir sistem kurulduğunu, sürücü ve eğitmenlerin de eğitildiği ve 25’e yakın eğitim merkezi ğu bilgisini veren İzet Işık, Avrupa Birliği Projesi kapsamında çalışmalar başlattıklarını, denetim elemanlarının (Emniyet, Jandarma gibi) eğitimleri için organizasyon yaptıklarını, şu anda 150 adet yetişmiş denetçi ğunu dile getirdi. Işık, öncelikli olarak belirledikleri 26 istasyonda denetime başladıklarını, 2015’te gümrük kapılarında yabancı araçları kapsayan denetime başlayacaklarını belirtti.
 
TREDER Heyeti aynı gün TSE Genel Sekreteri Üzeyir Karagöz ile test ve belgelendirme süreçlerinde yapılabilecek iyileştirmeleri görüştü. Bu görüşmede, uzman yetiştirilmesi konusunda gerekirse TREDER’in destek verebileceği gündeme taşınırken, TREDER Teknik Komitesi toplantılarına TSE’den de katılım sağlanması yönünde fikir birliğine varıldı.
 
TREDER Heyeti’nin son görüşmesi 15 Ocak’ta Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Karayolu Düzenleme Genel Müdür Mustafa Kaya ile .
 
Tehlikeli Madde taşıyan araçların, yol kenarı denetimlerinde, gerekse araç muayene istasyonlarında daha etkin şekilde denetlenmesi gerektiğini belirten TREDER Heyeti, bu denetimlerde ayrıca sahteciliğin (change) önüne geçilmesinde de yararlı olacağını dile getirdi. Konuyla ilgili olarak Mustafa Kaya’ya bir rapor da sunuldu.