Otomotiv
Giriş Tarihi : 28-01-2015 15:16   Güncelleme : 28-01-2015 15:16

Mercedes’te yüzler gülüyor

Mercedes-Benz Türk, Çırağan Sarayı’nda, artık geleneksel hale gelen yıl sonu değerlendirme toplantısını düzenledi. Firma, 2014 yılında toplamda 54 bin 118 araç satarak, rekor kırdı.

Mercedes’te yüzler gülüyor

Mercedes Benz Türk Direktörler Kurulu Başkanı Rainer Genes, Türkiye ekonomisine sağladıkları katkıyla sözlerine başladığı konuşmasında, 2014 yılında satış hacmi açısından rekora imza attıklarını belirtti.

YILI REKORLA KAPATTI
 
Mercedes Benz Türk Direktörler Kurulu Başkanı Rainer Genes, 2015 yılında ise pazarda daha güçleneceklerini Türkiye ekonomisinin ve sektörün gelişimine katkı sağlayacaklarını kaydetti. Genes, 54 bin 118 adetlik satış hacmi ile tarihinin en yüksek araç satışını yaptıklarını söyleyerek, “Mercedes Benz Türk’ün Türkiye’de üretime başladığından bu yana 72 bin otobüs ve 203 bin kamyon üretimi yaptı, 2014’de 3 bin adet otobüs, 500 adet de kamyon ihraç ettik” .
 
TAM KADRO MEYDANDA
 
Çırağan Sarayı’nda gelenekselleşen toplantıya; Mercedes Benz Türk Direktörler Kurulu Başkanı Rainer Genes, Mercedes-Benz Türk Pazarlama ve Satış Direktörü Süer Sülün, Mercedes-Benz Türk Otobüs Pazarlama ve Satış Müdürü Burak Tarım, Mercedes-Benz Türk Kamyon Pazarlama ve Satış Müdürü Bahadır Özbayır, Hafif Ticari Araç Pazarlama ve Satış Müdürü Tufan Akdeniz ve Mercedes-Benz Otomobil Pazarlama ve Satış Müdürü Şükrü Bekdikhan katıldı.
 
KAMYONUN TEK LİDERİ
 
Mercedes-Benz Türk’ün kamyon ürün grubunda 2014 yılında da 18 bin 353 araç satışı ile Pazar lideri ğunu belirten, Rainer Genes, “Tarihimizin en yüksek kamyon satışına ulaştık. Ürettiğimiz kamyonların 500’ünü 2014 yılı içerisinde ihraç eden firmamızın kuruluşundan bu yana ihraç ettiği toplam kamyon sayısı 31 bin 500’e yaklaştı” .
 
OTOBÜS TERCİHİ DEĞİŞMEDİ
 
Genes, şehirlerarası ve şehir içi olarak 2014’te otobüs satışı; 679’u şehirlerarası otobüs olmak üzere toplam 752 adet ile en fazla tercih edilen şehirlerarası otobüs markası olmayı başardıklarını vurguladı. Mercedes Benz Türk Direktörler Kurulu Başkanı Rainer Genes, “Otobüs ihracat rakamını geçtiğimiz yıla kıyasla yüzde 6 oranında arttırarak başta Batı Avrupa olmak üzere 3 bini aşkın otobüs ihracatı gerçekleştirdi. Böylece şirketin bugüne kadar ki toplam otobüs ihracat rakamı 33 bine ulaştı” diye konuştu.
 
AR-GE VE IT ÜSSÜ OLDU
 
Mercedes-Benz Türk, hafif ticari araçlar ürün grubunda da 2014 yılını 7 bin 825 satışla kapattığını vurgulayan Mercedes Benz Türk Direktörler Kurulu Başkanı, personel, okul taşımacılığı ve turizm sektörlerinin lideri Sprinter’ın Mercedes-Benz Türk’ün sektördeki gücüne güç kattığını ifade ederek, “Şirketimiz yatırımı, üretim, ihracat ve oluşturduğu istihdamla Türkiye ekonomisine katkı veriyor. Ayrıca kalifiye mühendis ve uzmanlarımız ile ana şirketimiz Daimler’in Ar&Ge ve IT üssü konumuna geldik. 2014 yılını satış hacmi açısından tarihi bir rekora imza atarak kapattık, 2015 yılında da tüm ürün gruplarımızda pazar konumumuzu güçlendirmeye ve hem ekonominin hem de sektörümüzün gelişimine katkı sağlamaya devam edeceğiz.”
 
MİLYON EURO’LUK YATIRIM
 
Mercedes Benz Türk Direktörler Kurulu başkanı Rainer Genes, şirketin Türkiye’de faaliyet göstermeye başladığı günden bu yana yapılan yatırımın da 885 milyon Euro’ya ulaştığını belirtti. Şirket 2014 yılında Aksaray Kamyon Fabrikası’na 21 milyon Euro’luk, Hoşdere Otobüs Fabrikası’na ise 23 milyon Euro’luk yatırım yaptı. Bu rakamlar sonucunda Mercedes-Benz Türk, kurulduğu günden bugüne kadar kamyon fabrikasına toplamda 311 milyon Euro’luk ve otobüs fabrikasına toplam 403 milyon Euro’luk yatırım gerçekleştirmiş .