Deniz
Giriş Tarihi : 12-02-2015 15:18   Güncelleme : 12-02-2015 15:18

Devlet sahip çıksın!..

Ortadoğu ülkelerinde yaşanan siyasi kriz, nakliyecilerin yanı sıra, ihracatçılar arasında da sıkıntı yaratmaya başladı. Ro-Ro şirketi kurarak sıkıntıları aşmayı planlayan Hataylı nakliyeciler, Mısır ile yaşanan siyasi gerginlik nedeniyle yeniden zora düştü. Bölge odalarını ziyaret ederek destek isteyen Hatay Ro-Ro A.Ş. yetkilileri, hükümetin Mısır ile karayolu anlaşmasını yenilemesini ve ro-ro taşımlarının eskiden olduğu gibi sübvanse etmesini istiyor.

Devlet sahip çıksın!..

Hatay Ro-Ro A.Ş’nin yöneticileri Yusuf Hatay, Adem Canpolat, Mehmet Ezer, Mustafa Yılmaz ve Mine Kaya’dan oluşan bir heyet, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Şerafettin Aşut’u ziyaret ederek, bölgedeki odalar, ihracatçılar, turizmciler ve nakliyeciler olarak hükümete birlikte talepte  bulunma isteğinde bulundu.

 

Hatay Ro-Ro A.Ş.  Başkan Yardımcısı Yusuf Hatay, “Mısır ile ikili Karayolu Anlaşması Nisan ayında bitecek. Üstelik Mısır’ın anlaşmayı yenilemeyeceğini öğrendik. Bu durum sorunları daha da arttıracaktır. Dolayısıyla söz konusu anlaşmanın yenilenmesi bölgemizdeki ticaret ve ekonomik dengeler açısından çok önemlidir. Eskiden ğu gibi araç teşviki yine ayrı bir öneme sahiptir. Anlaşmanın olmaması durumunda ise, Süveyş Kanalı geçişinin de çok pahalı olması nedeniyle hükümetin eskiden ğu gibi bu hattı sübvanse etmesi gerekir. Aksi halde tüm Ortadoğu pazarını kaybedebiliriz” .

 

Ortadoğu ülkelerinde yaşanan sorunların sadece ihracatçı ve nakliyeciye yansımadığını vurgulayan MTSO Başkanı Şerafettin Aşut da, bu sorunun ülkedeki her vatandaşa bir şekilde yansımaya başladığını vurguladı. Aşut, “Nakliyeci oralara gidemiyorsa, bu ihracatçı olarak beni de ilgilendirir, üreticiyi de ilgilendirir, sıradan vatandaşı da ilgilendirir. Sorunun çözümü için Ortadoğu’ya ihracat yapan bölge illerindeki tüm odalar, ihracatçılar, turizmciler ve nakliyeciler olarak toplu ses çıkarmalıyız. Hep birlikte talepte bulunmalıyız. Çünkü bize yansıyan sorun giderek büyüyor. Sorunun çözümü içinde ne yapılması gerekiyorsa, acilen yapılmalıdır” açıklamasını yaptı.