Lojistik
Giriş Tarihi : 13-02-2015 15:01   Güncelleme : 13-02-2015 15:01

Lojistikte trafiğe helikopterli çözüm

Türkiye’de İstanbul’un her iki yakasından uçak kaldırmaya başlayan uluslararası taşıma şirketi DHL Express, şimdi de Londra’nın ilk helikopter destekli teslimat servisini hizmete soktu.

Lojistikte trafiğe helikopterli çözüm

DHL’in Londra’da hizmet veren helikopteri, ABD ve İngiltere’de yer alan finans merkezleri arasındaki bağlantıyı kolaylaştırdı. Helikopter; New York, Boston ve Chicago’dan Londra’nın finansal merkezine acil olarak gönderilmesi gereken belgelerin ulaşım süresini bir güne indirdi.

 

DHL Express Türkiye CEO’su Markus Reckling, şirket olarak hizmet verdikleri farklı coğrafi bölgelere özgü projeler geliştirmeye büyük önem verdiğini söyledi. Reckling, “Türkiye’de Sabiha Gökçen havalimanında yaptığımız yatırımla hem Avrupa hem de Anadolu yakasından uçak kaldıran ilk ve tek uluslararası ekspres taşımacılık şirketi haline geldik. Bu sayede Anadolu yakası ve Anadolu şehirlerindeki müşterilerimizin iş süreçlerini de kolaylaştırmış k” .

 

DHL Express Avrupa CEO’su John Peaerson ise konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi: “DHL Express’in yeni helikopter hizmeti müşterilerimize daha da hızlı ve güvenilir bir hizmet sunuyor. Özellikle finans sektörü için, vakit nakit anlamına geliyor. Bu yüzden her müşterilerimizin gönderilerini gidecekleri noktaya ulaştırmanın daha yenilikçi ve verimli yollarını hayata geçiriyoruz. DHL’in yeni helikopteri, New York ve Los Angeles şehirlerinden sonra hizmete soktuğu üçüncü helikopteri . 300 kg üstünde yük taşıma kapasitesine sahip olan Bell 206 Jet Ranger model helikopter, DHL adına Heli-Charter Ltd. tarafından işletilecek.”