Demir Yolu
Giriş Tarihi : 17-03-2015 23:39   Güncelleme : 17-03-2015 23:39

Tasarruflu metro

Dünyanın pek çok yerinde sağladığı akılcı ve yaratıcı çözümlerle, metro ve tren üretiminde lider olan Bombardier Transportation, yeni C30 Movia metro aracını, İstanbul’da tanıttı. C30 Movia, yolcuların konforundan ödün vermeden yolcu sayısını yüzde 15 artırıyor ve enerji tasarrufu sağlıyor.

Tasarruflu metro

Türkiye’de, 1986 yılından bu yana metro ve hafif raylı taşımacılık alanında çözümler sunarak demiryolu ulaşımının gelişmesine katkı sağlayan Bombardier Transportation,  yeni modeli C30 MOVIA aracını Türkiye pazarına sundu.

 

Türkiye’nin ilk metro sisteminin Ankara’da kurulmasından sonra, İstanbul, İzmir, Adana, Eskişehir ve Bursa gibi şehirlerde de metro, hafif metro ve tramvay sistemlerinin kurulmasına katkı sağlayan Bombardier’in, C30 Movia modeli ile Türkiye pazarında büyümeye devam edeceği bildirildi.

 

Bombardier Demiryolu Araçları Bölümü Türkiye, Doğu Avrupa ve Ortadoğu Bölgeleri Yüksek Hızlı Tren Satış Başkanı Furio Rossi, İskandinavya Bölge Temsilcisi Klas Wahlberg ve Kanada Büyükelçisi John Holmes ve katılımıyla tanıtılan C30 Movia modeli ile Bombardier, Türkiye’nin raylı ulaşımına konforlu çözümler sunuyor.

 

Bombardier Demiryolu Araçları Bölümü Türkiye, Doğu Avrupa ve Ortadoğu Bölgeleri Yüksek Hızlı Tren Satış Başkanı Furio Rossi, “Günümüz ulaşım teknolojilerinin en ileri seviyesinde üretim yapan Bombardier, enerji verimliliğini ve yolcu konforunu bütün süreçlerinin merkezine koyuyor. Gelirimizin önemli bir bölümünü,  araştırma ve geliştirmeye harcıyoruz. Türk tüketicisini en son teknoloji ile üretilen araçlarla tanıştırmak istiyoruz. Bombardier araçları enerji verimliliği sağladığı gibi yolcu güvenliği açısından da en üst düzeyde önlemlerle donatılmıştır” .

 

KONFOR EN ÜST DÜZEYDE

 

Bombardier Transportation’un, İsveç’in başkenti Stockholm için tasarlayıp geliştirdiği yeni C30 Movia modeli metro treni ile enerji tasarrufuna katkıda bulunarak, konfordan ödün vermeden yolcu sayısını yüzde 15’in üzerinde arttırıyor.

 

“Açık şehir” vizyonu ile açık, ferah ve aydınlık bir ortam amaçlı üretilen C30 treni, daha önce yine Bombardier tarafından tasarlanmış olan eski kuşak metro trenleriyle kıyaslandığında, hızlı giriş-çıkış amaçlı ilave iki kanatlı kapılar ile yolcu kapasitesi, konforu ve hareket edebilirliği en yüksek seviyeye çıkarmak için tasarlanmış dörtlü oturma konfigürasyonunu ve aracın yan taraflarında yer alan ilave koltukları da barındırıyor.