Güncel Haber
Giriş Tarihi : 19-03-2015 11:36   Güncelleme : 19-03-2015 11:36

Avea’ya yılın filo yöneticisi ödülü

Avea, Ekonomist ve LeasePlan ana sponsorluğunda bu yıl üçüncü kez düzenlenen Yılın Filo Yöneticisi Ödülleri’nde iki ayrı ödüle layık görüldü. Avea Filo Yönetimi Ekibi, filo yönetiminde verimliliği ve sürüş güvenliğini öne çıkaran çalışmalarıyla LeasePlan-Ekonomist Yılın Filo Yöneticisi Birincilik Ödülü’nü ve Skoda Güvenli Filo İkincilik Ödülü’nü almaya hak kazandı. Avea, hayata geçirdiği uygulama ve eğitimlerle filosunun yakıt giderlerini yüzde 20, trafik cezalarını ise yüzde 30 azalttı.

Avea’ya yılın filo yöneticisi ödülü
Avea’dan yapılan yazılı açıklamada, “Avea Filo Yönetimi Ekibi, Ekonomist ve LeasePlan ana sponsorluğunda bu yıl üçüncü kez düzenlenen Yılın Filo Yöneticisi Ödülleri’nde LeasePlan-Ekonomist Yılın Filo Yöneticisi Birincilik Ödülü’nün ve Skoda Güvenli Filo İkincilik Ödülü’nün sahibi ” denildi. Açıklamaya göre, Ödülleri Conrad Otel’de düzenlenen gala gecesinde Avea Filo Yönetim Ekibi aldı.
 
Akaryakıt gideri yüzde 20 azaldı
 
Hayata geçirdikleri tüm projelerin, Avea’nın sürdürülebilir başarı kriterleri üzerine inşa edildiğini vurgulayan Avea İdari İşler Genel Müdür Yardımcısı Cemil Yıldırım, “Yılın Filo Yöneticisi Ödülleri”nden 2 ödülle dönmelerinin de bunun bir sonucu ğunu belirti. Yıldırım, kendilerine ödül kazandıran çalışmalar ilgili şunları söyledi:
“Avea Filo Yönetim Ekibi olarak 10 yılda 650 araca ulaşan bir kurumsal filoya sahibiz. Çevreye odaklı yaklaşımımız ile dizel araç oranını yüzde 80’den yüzde 99’a çıkararak akaryakıt giderlerimizde ortalama yüzde 20 oranında tasarruf ettik. Gerçekleştirdiğimiz eğitimlerle trafik cezaları yüzde 30 azaldı. Çalışanlarımızın, güvenliğini artırmak ve güvenli sürüş eğitimlerine sürücülerin bilincini artırmak üzere yaptığımız çalışmalar da, araç kaza ve hasarlarında yüzde 10 azalmayı beraberinde getirdi. Araç marka ve tiplerinde yapılan değişikliklerle kilometre başına araç emisyon değerlerimiz önemli oranda azaldı. Tüm bu çabalarımız bize yalnızca maddi tasarruf sağlamakla kalmadı, filomuzun karbon salınımını azaltarak kurumumuzun sürdürülebilirlik anlayışına da katkıda bulundu.”
 
Bakımlı araç ve eğitimli sürücü
 
Güvenli sürüş konusunun da Avea Filo Yönetim Ekibi’nin önemli öncelikleri arasında ğunu söyleyen Yıldırım, şöyle devam etti:
“Güvenli Sürüş Teknikleri / Trafikte Tehlikeleri Tanımlama eğitimleri, araç teslimatları öncesinde yaptığımız kapsamlı testler ve trafikte aldığımız önlemler sayesinde trafik cezalarını yüzde 30 oranında azalttık. Tüm bu çalışmalarımız bizi 50 ve üzeri araca sahip şirketlerin başarılı stratejilerini ve uygulamalarını ödüllendiren LeasePlan-Ekonomist Yılın Filo Yöneticisi kategorisinde liderliğe taşırken, sürücülerin güvenliği için geliştirilen uygulamaları özendiren Skoda Güvenli Filo Ödülü kategorisinde ikincilik getirdi.”
 
Kazananları sektör profesyonelleri belirliyor
 
2012 yılında başlatılan ve sektörde bir ilk olan Yılın Filo Yöneticisi Ödülleri, filo yönetiminin şirketler için önemine dikkat çekmek ve başarılı uygulamaları ödüllendirmek amacıyla düzenleniyor. Ödül organizasyonuna 10 ve üzeri binek veya hafif ticari araca sahip şirketlerin filo yönetimi ve stratejisinden sorumlu çalışanları başvurabiliyor.
Kazananlar, otomotiv ve yan hizmet sektörlerinin öncü firmalarının uzmanları ve medya temsilcilerinden oluşan jüri tarafından belirleniyor.