Dernekler
Giriş Tarihi : 24-03-2015 16:35   Güncelleme : 24-03-2015 16:35

Türkiye'nin ilk meslek kulübü kuruldu

Türkiye’nin ilk meslek kulübü olan Tedarik Zinciri Profesyonelleri Kulübü (SCP Club), Lojistik Derneği (LODER), Slimstock ve Supply Chain Management (SCM) önderliğinde hayata geçti.

Türkiye'nin ilk meslek kulübü kuruldu

Tofaş, Defacto, Hafele, Henkel, Siemens gibi lider kuruluşların katılımı ile gerçekleşen toplantıda; katılımcılara kuruluş amacı, katılım şartları ve programı hakkında bilgiler verildi. Toplantının açılış konuşmasını Slimstock Türkiye Genel Müdürü Songül Sezer ile LODER Başkanı Gülçin Büyüközkan yaptı. Üçüncü yılını dran uluslararası tedarik zinciri zirvesi, organizasyonunda da iş ortağı olan LODER, Slimstock ve SCM katılımcılardan gelen talepler üzerine bu oluşum için çalışmalara başladı.

 

HERKES SÖZ SAHİBİ

 

Herhangi bir yönetim kurulunun olmayacağı kulüpte, üyelerin eşit söz hakkına sahip ğunu bildirildi. Senede 4 organizasyon ile bir araya gelecek olan kulüp üyeleri, bilgi paylaşımında bulunurken aynı da birbirini tanıma fırsatı bulacak.

 

Tanışma ve duyuru toplantısında SCM kurucusu Martijn Lofers “Tedarik Zinciri Stratejisi” üzerine bir sunum yaptı. Dünyadaki yeni trendler ve uygulamalar hakkında bilgi veren Lofers, aynı da kendi hazırladıkları akıl haritalarını da katılımcılar ile paylaştı.

 

İŞBİRLİKLERİ ARTACAK

 

SCP kurucularından Slimstock Türkiye Genel Müdürü Songül Sezer ise şöyle konuştu: “Amacımız: dünyada giderek önemi artan Tedarik Zinciri Yönetimi yaklaşımının ülkemizde yaygınlaşmasını sağlamak. Yeni ve sektöre yön veren küresel tedarik zinciri trendlerini paylaşacağız. Önde gelen ulusal ve uluslararası profesyonellerin bilgi ve deneyimleri ile şirket en iyi uygulamalarının paylaşılmasını sağlayacağız. Bugünün ve yarının Tedarik Zinciri ve Lojistik yöneticilerini sosyal ortamlarda bir araya getirerek, ilişki ve işbirliğini arttırmak bizim amaç ve hedeflerimiz arasındadır.”

 

ÜYELİK İNTERNET ÜZERİNDEN

 

SCP kulübe katılmak, Tedarik Zinciri, lojistik, satın alma veya üretim pozisyonunda tecrübe sahibi olmak, Tedarik Zinciri pozisyonunda görev yapmak ve unvanı içinde Tedarik Zinciri ibaresi bulunması gerekiyor. Tedarik Zinciri pozisyonu olmayan şirketlerde Lojistik yöneticilerinin de katılımına açık olan kulübe, www.scpclup.com web sitesinde yer alan katılım formunu drarak üye olunabiliyor.