Teslimatlar
Giriş Tarihi : 01-04-2015 19:07   Güncelleme : 01-04-2015 19:07

MARTAŞ; Diğer marka 100 binde bitti, 2008 Scania ise hâlâ yollarda

Scania, Martaj Lojistik’e 100 adet G4 00 LA 4x2 çekicinin 70’ini teslim etti. Martaş Lojistik’in İstanbul Hadımköy tesislerinde düzelenen teslimat törenine, Scania Türkiye Genel Müdürü İlhami Eksin, Martaş Lojistik ortakları Okan Kurt ve Ozan Kurt katıldı. Okan Kurt, Scania’nın sağlamlığını şöyle bir örnekle açıkladı: “Filomuzdaki diğer marka aracın balatası 100 binde bitti. 2008 Scania’larımız ise balata bakımını daha geçen hafta yaptık.”

MARTAŞ; Diğer marka 100 binde bitti, 2008 Scania ise hâlâ yollarda
100 BİNDE BALATA DEĞİŞTİ
 
Teslimat töreni öncesi düzenlenen basın toplantısına Scania Türkiye Genel Müdürü İlhami Eksin, Martaş Lojistik ortakları Okan Kurt ve Ozan Kurt katıldı. Scania araçları neden tercih ediyorsunuz sorusuna, “Scania’yı sağlamlığı nedeniyle tercih ediyoruz” diyen Okan Kurt, araçların sağlamlığı konusunda şu örneği verdi. “Martaş, 10 yıldır Scania’nın kalesi konumunda. Ben Martaş Grup’un hem satış hem de tamir bakım atölyelerinin başında ğum için şunu söyleyebilirim. Bizde 2008 model bir Scania aracımızın daha geçen hafta balatalarını kademede yeni değiştirdik. Diğer firmanın arabası ise, ismini vermek istemiyorum, 100 bin kilometrede balata değiştirdi. Nakliyede tamir ve bakım çok önemli.”
 
FİLO GENÇLEŞİYOR
 
Martaş olarak 2015- 2016 yıllarını kapsayan çok önemli taşıma anlaşmaları imzaladıklarını, Arçelik, Tofaş, Baymak, Evyap, Zorlu Tekstil gibi dünyaca tanınmış markalara hizmet verdiklerini kaydeden Okan Kurt, bu aşamada araçların yenilenmesine karar verdiklerini belirtti. Toplam 400 olan araç parkının 300 anin Scania ğunun altını da çizen Kurt, “1978 yılında 2 adet Leyland ile çıktığımız yolda 400 adetlik bir araç parkına ulaştık. Yeni anlaşmalarımız sonucunda filomuzun bir kısmını yenileme kararı aldık ve bu karar neticesinde 100 adetlik bir alımımız . Tercihimizi ise Scania’dan yana kullandık.  Martaş zaten Scania’nın kalesi konumunda. Scania’nın Türkiye’deki yükselen pazar payı ve 2. el satışında değer kaybının düşük olması, kararımızdaki en büyük etkenler . Son alımımızla birlikte 6 yaş üstü araçlarımızı gençleştirmiş k. Şu an filomuzda en yaşlı araç 2009 model. Önümüzdeki 2 yıl içinde 100 adetlik bir alımımız daha olacak” .
 
EN ÇOK SCANIA BULUNAN FİLO
 
Scania Türkiye Genel Müdür İlhami Eskin de toplantıda yaptığı konuşmada satış aşamasında ğu gibi satış sonrasında da Martaş’ın yanında olacaklarını kaydetti. Bu yıldan itibaren Scania’da filo satışlarının ağırlık kazanacağını ifade eden Eskin şöyle konuştu:  “Scania olarak Martaş ile uzun yıllara dayanan bir işbirliğimiz var. 2015’in ilk büyük teslimatını da Türkiye’nin en büyük lojistik firmalarından biri olan Martaş’a yapıyoruz. Martaş, Türkiye’de filosunda en çok Scania çekici bulunduran firmalardan olmasının yanı sıra ve Scania Finans’ı kullanan ilk firmadır. Önümüzdeki günlerde 100 adetlik bir alımın daha olmasını temenni ederim.”