Lojistik
Giriş Tarihi : 03-05-2015 16:07   Güncelleme : 03-05-2015 16:07

Öğrenciler Omsan’la lojistik yolculuğunda

Türkiye’nin öncü lojistik şirketi Omsan, lojistiğe ilgi duyan üniversite öğrencileri için gelenekselleştirdiği Omsan’la Lojistik Yolculuğu’nu düzenledi.

Öğrenciler Omsan’la lojistik yolculuğunda

Lojistik sektörü konusunda bilgi almak ve süreçleri yerinde görmek isteyen öğrenciler için düzenlenen Omsan’la Lojistik Yolculuğu, şirketin Cevizli’deki Genel Müdürlüğü’nde, Genel Müdür Osman Küçükertan’ın şirket hakkında yaptığı sunum ile başladı. Sunumun ardından Küçükertan, öğrencilerin sorularını yanıtladı.

 

Daha sonra Omsan Lojistik İnsan Kaynakları ve Kalite Sistemleri Müdürü Bilge Baykurt Özkes, Omsan’da ve sektördeki kariyer imkânları hakkında öğrencilere bilgi sundu. Kendilerine yapılan şirket sunumu ile ilgili çeşitli sorular yöneltilen öğrenciler arasından sorulara doğru yanıt verenler çeşitli hediyeler ile ödüllendirildi.

 

Etkinlikte bir diğer sunum ise Lojistik Derneği (LODER) Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Tanyaş tarafından yapıldı. Tanyaş,  öğrencilere lojistik ve tedarik zinciri ile ilgili bilgi verdi.

 

Lojistik ve lojistiğin geleceği ile ilgili sunum ve sohbetlerin gerçekleştirildiği Cevizli Kampüsü gezisinde öğrenciler, T.C. Kalkınma Bakanlığı ve İstanbul Kalkınma Ajansı’nın (İSTKA) desteğiyle Omsan mühendisleri tarafından geliştirilen ve lojistik sektöründe bir ilk olan Emniyetli ve Ekonomik Sürüş Simülatörü’nü deneme fırsatı buldu.

 

Cevizli Kampüsü’nün ardından Omsan Tuzla Deposu’nu ziyaret eden öğrencilere ileri teknoloji depolama süreçleri ile ilgili tanıtıcı bir saha gezisi düzenlendi. Tuzla Depo’nun ardından Orhanlı Araç Park Sahası’na doğru yol alan öğrencilere yetkililer tarafından otomotiv lojistiği süreçleri hakkında bilgiler verildi.