Teslimatlar
Giriş Tarihi : 03-05-2015 18:39   Güncelleme : 03-05-2015 18:39

Kocaeli Belediyesi’nde imzalar atıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 10 Şubat tarihinde açmış olduğu “200 Adet CNG Yakıtlı Solo Otobüs” ihalesine 31.8 milyon Euro ile en iyi teklifi vererek ihaleyi kazanan Karsan, belediyesi ile karşılıklı olarak imzaları attı. Otobüsler ise 2015 yılının son çeyreğinde teslim edilecek.

Kocaeli Belediyesi’nde imzalar atıldı

Düzenlenen imza töreninde Karsan CEO’su Murat Selek ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu hazır bulundu. CEO Murat Selek, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne yıl sonunda teslim edecekleri otobüslerin tüm yolcular için erişim ve seyahat konforu ön planda tutularak tasarlanmış ğuna dikkat çekti.

 

Selek; “Karsan üretimi CNG (sıkıştırılmış doğalgazlı) yakıtlı 12 metre otobüsler tam alçak taban özelliği, 250 mm’ye kadar düşürülebilen ilk basamak yüksekliği, tekerlekli sandalye giriş sistemi ve özel düzenekli alanı sayesinde hareket engelli vatandaşlarımızın da kaliteli ulaşım ihtiyaçlarını kolaylıkla çözümlüyor. Sınıfının en geniş iç koridor alanına sahip olmalarıyla ferah ve konforlu bir ulaşım imkanı sağlayan bu otobüslerin Kocaeli halkı tarafından da büyük beğeni toplayacağına inanıyoruz.” .

 

Karsan’ın CNG yakıtlı otobüslerdeki liderliğine ve know-how’ına da dikkat çeken Selek; “Halen İstanbulda 240 adet 12m CNG’li otobüse hizmet vermekteyiz. Bu çok değerli bir birikim. Bu know-how avantajımızla Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne teslim edeceğimiz ve hizmet vereceğimiz 200 adet otobüsümüzde bulunan CNG, diğer yakıtlara göre ekonomi sağlayan, çok çevreci bir yakıt türü. Karsan sektörde edindiği 50 yıla yakın tecrübe ve dünya devleri tarafından onaylanmış olan üretim kalitesiyle, CNG otobüs pazarındaki iddiasını sürdürmeye devam edecektir” diye konuştu.

 

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise konuşmasında Karsan’dan teslim alacakları 200 adet CNG otobüsle birlikte ulaşım filolarını güçlendireceklerine vurgu yaparak; toplu taşımada modern, konforlu ve güvenli taşımacılığı kentin her köşesine yaymayı amaçladıklarını belirtti. Karaosmanoğlu, Karsan otobüslerinin kent genelinde belirlenecek 12 ilçedeki hatlarda hizmet vereceğini ve 200 adet yeni otobüs için yeni garaj kurulumu yapılacağını sözlerine ekledi.