Güncel Haber
Giriş Tarihi : 25-05-2015 16:30   Güncelleme : 25-05-2015 16:30

Cumhurbaşkanı esnafın gazını aldı

Eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın bir toplantıda otobüsçülere hitaben yaptığı konuşmada, “gazınızı almaya geldim,” demesi üzerine, Otogara yayın yapan Güle Güle Gazetesi'nin sahibi, rahmetli Ali ağabey, Bakan için mide gazı alıcı ilaçların isimlerini vererek, “Rennie misin, Talcid misin mübarek?” başlığını atmıştı. Çok gülmüştük o zaman. Hâlâ da aklıma geldikçe gülerim.

Cumhurbaşkanı esnafın gazını aldı
Korhan DEMİR
 
Bugün (25 Mayıs 2015), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye genelinden 13 esnaf federasyonu, 82 birlik, 3 bin 53 oda ve derneğin katıldığı ve geneli taşımacılardan oluşan birliğe hitap etti.
 
Takdir edersiniz ki, seçimlerden önce bol keseden atılan vaatler, seçimden sonra hiçbir suretle yerine gelmemiştir. Erdoğan, konuşmasında taşımacı esnafının sigarayı bırakma sözüne, plâka tanımı sözüyle karşılık vermeye çalıştı, bocaladı; topu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a attı.
 
Durum şöyle gelişti; Erdoğan, "Verin plakayı, bırakalım sigarayı'' yazılı bir pankarta dikkat çekerek, “Sigarayı bırakmaya var mısınız?” . Taşımacılar ise, hep bir ağızdan “evetttt” diyerek karşılık verdi. Evet yanıtı üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Büyükşehir Belediye Başkanımıza söylüyorum, ilgilenecek bu konuyla. Hayırlı olsun!..” . Bunun üzerine esnaf, salonu adeta yıktı geçirdi. Islıklar, alkışlar...
 
Bana göre Erdoğan, “hayırlısı olsun” demeye getirdi. Ancak esnaf o kadar “plaka” sarhoşu olmuştu ki, Cumhurbaşkanı’nın ne ğini anlamadı.
 
Peki bu kadar basitti de bu iş, daha önceden neden yapılmadı plaka tanımı!..
Sigarayı bırakma sözüne “plaka” veriliyorduysa, esnafın “sigarası”, “plakasından” daha mı değerliydi?
 
Toplantıda geçen bu diyaloglar en gerçek. İsteyen bu ciddiyetten uzak uzlaşmanın görüntülerini internet sitelerinden izleyebilirler.
 
Esnaf toplantıya ne almaya gitti, neyle karşılaştı. “Verin plakayı, bırakalım sigarayı,” yazılı pankart hangi ruh haliyle hazırlanmış olabilir. Esnaf neyle neyi karıştırıyor!..
 
Sevgili Esnaf kardeşim, senin işinin ciddiyeti bu kadar mı? Ya da baktınız artık kimse istediğinizi vermiyor, işi gırgıra mı vuralım niz?
 
Rahmetli Ali Ağabey’in o gün attığı başlık, bugün geldi “cuk” yerine oturdu.
 

Anlaşılan bu kez de Cumhurbaşkanı esnafın gazını iyi almış!..