Kara
Giriş Tarihi : 23-06-2015 14:05   Güncelleme : 23-06-2015 14:05

Özulaş'ın garajı Hasan ustaya emanet

Kentiçi toplu taşıma sektörünün öncü şirketlerinden Özulaş, otobüslerinin parklanması için Dudullu bölgesinde garaj oluşturdu. 70 otobüslük 6 bin m2 alana kurulu garajın işletmeciliğini ise ihaleyi kazanan Ortaklar otomotiv yapacak.

Özulaş'ın garajı Hasan ustaya emanet

Özulaş, ilk garajını dudullu bölgesinde oluşturdu. 6 bin metre kare alana kurulu garaj içerisinde bakım, onarım, temizlik ve araç personeli için sosyal tesis alanları oluşturuldu.

 

Garajın işletmeciliği için ihale düzenlendi. İhalede en uygun teklifi Ortaklar Otomotiv'in sahibi  Hasan Öztürk verdi. Hasan Öztürk, yüklenici şartnamede ve sözleşmede belirtilen esaslar çerçevesinde gerekli tesisleri kurup, işletecek ve Özulaş’a aylık olarak işletme kirası ödeyecek. Asfaltlama ve tesislerin inşaatı ile birlikte garaj yakın da fiilen hizmete açılacak.

 

ÖRNEK TESİS OLACAK

 

Özulaş Başkanı Göksel Ovacık, konuyla ilgili olarak şöyle konuştu: “Kurumsallaşmanın zaruretini biliyor ve inanıyoruz. Bu amaçla birçok konuda adımlar attık ve atmaya da devam ediyoruz. Bu çerçeve de Dudullu Kemerdere mevkiinde yaklaşık 6 dönümlük arsayı garaj yapmak amacıyla sahibinden 5 yıl süreyle kiraladık. Bu garaj Özulaş tarihinde bir ilk ve örnek tesis olacak. Garajda yaklaşık 60-70 otobüs gece park edebilecek, temizlik ve bakımlarını yaptırabilecektir. İlk uygulama olacağı için garajımız küçüktür. Ancak bu uygulamadan elde edeceğimiz tecrübeler ile tespit ettiğimiz noktalarda başka garajlarda yapacağız. Bu tesislerimizde şirketimiz ve esnafımızın menfaatleri doğrultusunda akaryakıt ikmalini de bilahare gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Garajımızın esnafımıza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum."