Kara
Giriş Tarihi : 19-07-2015 02:12   Güncelleme : 19-07-2015 02:12

Yolcular Wİ-Fİ Uygulamasından Memnun

Malatya büyükşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş’nin Türk Telekom ve Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ile yapılan işbirliği neticesinde Trambüslerde başlattığı ücretsiz internet uygulaması yolculardan büyük beğeni aldı.

Yolcular Wİ-Fİ Uygulamasından Memnun

Yolcular tarafından yoğun bir şekilde kullanılan internet bağlantısının önümüzdeki günlerde bazı otobüslerde de başlatılacağını söyleyen Malatya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş. Genel Müdürü Enver Sedat Tamgacı, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Çakır’ın talimatları doğrultusunda müşterilerimize hizmet kalitesini her gün biraz daha yükselterek yenilikler yapmayı sürdürüyoruz. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığımızla koordineli olarak başlattığımız Wİ-Fİ uygulamasında halkımızın memnuniyetini gözlemledik. Yoğun bir kullanım tespit ettik.  Trambüslerde Nisan ayında başlattığımız Wİ-Fİ uygulamasında 3 aylık sürede 52 bin kullanıcıya ulaşılırken aylık ortalama 150 GB internet kullanıldığını gördük. Artık internet oyun ve eğlence aracı olmaktan çıkarak bir ihtiyaç haline dönüşmüştür. Görülen o ki; internet günlük hayatın her alanında kullanılmaktadır. Bütün bunları göz önüne alarak Trambüslerde başlattığımız ücretsiz internet hizmetini otobüs işletmemizde de başlatmayı planlıyoruz” şeklinde konuştu.

 

Malatya Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığının gerçekleştirdiği projede, 3 aylık süre içerisinde toplam 100 bin dolayında kişi faydalandı. Herhangi bir altyapıya ihtiyaç duyulmadan, güneş panelleri ile çalışan sistemde, 47 bin 300 kişi Wİ-Fİ hizmeti alırken,  Trambüslerde de 3 aylık süre zarfında 52 bin kişi faydalandı.

 

Trambüs hattını yoğun bir şekilde kullanan öğrenciler, hem seyahat ettiklerini hem de internet keyfi yaşadıklarını belirterek, yolculuk esnasında internet üzerinden dersleriyle ilgili bilgilere ulaşabildiklerini, arkadaşlarıyla iletişime geçebildiklerini ifade etti.