Lojistik
Giriş Tarihi : 08-07-2015 03:34   Güncelleme : 08-07-2015 03:34

Fatih Şener Yunanistan’a yatırım çağrısı yaptı

Yunanistan'da kurtarma programı için yapılan referandumdan hükümetin desteklediği “hayır” oyu çıksa da, ülkenin içinde bulunduğu kriz devam ediyor. Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND), ekonomik krizle boğuşan Yunanistan’ın derdine çare olmak üzere lojistik alanda iş birliği teklifinde bulundu.

Fatih Şener Yunanistan’a yatırım çağrısı yaptı

UND, “Yeni bir İpek Yolu Yaratalım” sloganıyla yaptığı çağrıda,  Çin’den başlayarak Anadolu, Akdeniz aracılığıyla Avrupa’ya uzanan ticaret yolunu yeniden canlandırmayı önerdi. UND çağrısında, bu adımın bölgedeki stratejik önemlerinden dolayı her iki ülkenin de ticaret hacimlerinde önemli oranda canlanmaya imkan sağlayacağına dikkat çekildi.

 

UND İcra Kurulu Başkanı Fatih Şener, TÜİK verilerine göre, Türkiye’nin Yunanistan’a 2014 yılı itibarıyla 1.5 milyar dolarlık ihracatı, 4 milyar dolarlık ithalatının bulunduğunu söyledi. Şener,  “Söz konusu işbirliği ile sadece Yunanistan değil aynı da Türkiye’de önemli kazançlar elde edebilir. Avrupa Birliği Yunanistan’ın yollarına 6 Milyar Euro yatırım yaptı ancak asıl mesela bu yolları kullanarak ticareti geliştirmek olmalıdır. Türkiye’den Bulgaristan’a her gün 750 araç çıkarabilirken Yunanistan tarafından 150–200 araç çıkabiliyor. İpsala’nın Türkiye tarafında 136, Yunanistan tarafında ise 31 personel çalışıyor. Bulgaristan Türkiye’nin ihracatının taşınması ve geçişlerden yıllık 350–400 milyon Euro gelir elde ediyor. Bu parayı Yunanistan’da kazanabilir. Türkiye ile Yunanistan sınır kapısına bakıldığında geçtiğimiz senelere oranla 2015 yılındaki ekonomik krizle birlikte % 6 oranında düşüş dikkat çekiyor” .

LOJİSTİK YUNAN EKONOMİSİNİN CAN SİMİDİ

 

Türkiye’nin Ege limanlarındaki 92 milyar dolarlık ticaret hacmine dikkat çeken Fatih Şener;  Egeden Yunanistan’a ulaşacak Ro-Ro hatları konusunda ortak projeler geliştirilmesi dış ticaretimizin hız kazanacağını bunun da son aylarda düşüşe geçen ihracat rakamlarına olumlu yansıyacağını belirtti. Fatih Şener,  şunları söyledi:

 

“Yunanistan’ın transit geçişi kolaylaştırarak, Selanik ve Lavrion gibi limanlarına RoRo gemilerinin yanaşmasını sağlaması durumunda lojistik maliyetler önemli oranda düşecektir. Söz konusu limanlarda yaşanacak trafik, hem o alana gelir bırakacak hem de bu güzergahı kullanan araçlar aynı da Yunan ticaret mallarının hızlı ekonomik şartlarda taşınmasına imkan verecek. UND olarak, Yunanistan’ın lojistik bir transit güzergah olarak Türkiye ile ortak hareket etmesini Güney Avrupa ve Orta Avrupa için güzergah olma yönünde bir devlet politikası  benimsemesini isteriz. Bu Türk ihracatının, Türk  dış ticaretinin ufkunu açar. Çünkü Bulgaristan’da beklemelerimiz var aynı da Yunanistan’ın kalkınması için bir fırsat olabilir. Lojistik Yunanistan’ın bir kurtuluşu için ekonomik bir enstrüman olabilir.”