Otomotiv
Giriş Tarihi : 23-07-2015 22:00   Güncelleme : 23-07-2015 22:00

Göz alıcı V8 Vantage N430

Göz alıcı V8 Vantage N430, başarılı “N” otomobillerinin mirası üzerinde yükseliyor. Cesur yeni tarz seçenekleri N430'un açık spor soyundan geliyor. Spor odaklı Vantage serisinin albenisini geliştiren ve Aston Martin'in GT'sinin zamana dayanan albenisini yükselten DB9'un yeni modelleri göz alıcı bir güzellik ve klasik zarafet sunuyor.

Göz alıcı V8 Vantage N430

Yeni V8 Vantage N430'un kalbinde saf, katıksız eğlence yatıyor. Yolda mükemmel performans için N430 Coupe veya Roadster formlarında mevcut ve hareketli V8 Vantage S'in performansına yaklaşan 7.300 rpm 436 PS güç barındırıyor. N430 en pistte geliştirilmiş heyecanı yolda ulaşılabilir, duygusal olarak harekete geçici ve otantik olarak “analog” bir şekilde aktarmak için tasarlandı. Vantage'ın dinamik zindeliği N430'un göz alıcı güzelliğini mükemmel şekilde lıyor.

 

Karbon fiber ve kevlar koltuklar gibi hafif ve spor odaklı özellikleri ve hepsi bir arada 20 kg hafifleme sağlayan on şeritli dövme alaşımlı grafit boyalı jantları kendinden gelen dinamik kabiliyet ile birleştiğinde GT-4'ten ilham alan N430'un kulüp spor ortamında üstün performans sağlamak için yaratıldığı görülüyor.

 

Güç arka tekerleklere spor tip altı vitesli manuel bir şanzıman ile iletiliyor; en sürücü odaklı ancak dâhil edici konfigürasyonu arayanlar için ise yakın oranlı altı vitesli Sportshift II otomatikleştirilmiş manuel şanzıman seçeneği mevcut. N430'un ön ortasına monte edilmiş, 4.7 litrelik, en alaşımdan üretilmiş, dörtlü üstten kamlı, kuru karterli V8 motoru dikkat çeken spor egzoz, GT yarışlarında sayısız zafer ile bilenmiş aerodinamik ve rekabete odaklı fren sistemi ile lanıyor.

 

Aston Martin Tasarım Direktörü Marek Reichman, konuya ilişkin şöyle konuştu: "Klasik DB9 Karbon Siyahı ve cüretkâr DB9 Karbon Beyazı özel versiyonları, ın ötesindeki bu GT'ye ışıltılı ve çok arzulanan yeni bir görünüm kazandırıyor. Bu arada N430'u tanımlayan heyecan verici detaylar da otomobilin motor sporlarından gelen kökleri konusunda hiç bir şüphe bırakmıyor. Cesur görsel uygulamaları ve canlı renk kombinasyonları seçeneği açıkça yarış pistinin yankılarını uyandırıyor."