Lojistik
Giriş Tarihi : 24-07-2015 00:33   Güncelleme : 24-07-2015 00:33

Etis, dağıtım lojistiğinde güçlü

Entegre lojistik çözümleriyle sektörde dikkat çeken ve bu yıl dağıtım lojistiğine iddialı bir giriş yapan Etis Lojistik, hızlı büyümesini sürdürüyor. Gerçekleştirdiği işbirlikleri ile bu alandaki gücünü artıran Etis, yılı 240 milyon TL ciro ile kapatmayı hedefliyor.

Etis, dağıtım lojistiğinde güçlü

Bu yıl dağıtım lojistiğine yoğunlaşma kararı alan ve bu doğrultuda adımlar atmaya devam eden Etis Lojistik, dağıtım lojistiğinde gücünü giderek artırıyor.

 

Etis Lojistik Genel Müdürü Erdal Kılıç, 2015’i dağıtım lojistiğinde büyüme yılı ilan ettiklerini hatırlatarak, bu yolda yatırımlarını hızlandırdıklarını kaydetti. Geçen yılın sonunda Hamidiye Su ile anlaşarak dağıtım lojistiğine adım attıklarını anımsatan Kılıç, “Dağıtım lojistiği alanındaki yatırımlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Dağıtım lojistiğindeki ilk depo yatırımını İstanbul Esenyurt Kıraç’ta hayata geçirdik. Altyapı ve IT yatırımlarımızı sürdürüyoruz. Yakın da Anadolu yakasında da benzer bir depo yatırımımız olacak. En son Sırma Madensuyu ile bir dağıtım anlaşması yaptık. Aylık ortalama 450 araç çıkışı yapıyoruz Bursa’dan. Önümüzdeki dönemde benzer müşterilerle dağıtım lojistiğinde büyümeye devam edeceğiz” .

 

Son üç yılda ortalama yüzde 50 büyüdüklerini dile getiren Erdal Kılıç, yılı 240 milyon TL ciro ile kapatmayı planladıklarını açıkladı. Kılıç, “Bu yıl da yüzde 15 büyüme öngörüyoruz. Bu büyümenin bir kısmını bu yıl girdiğimiz kontratlı dağıtım lojistiği grubundan diğer kısmını ise entegre lojistik hizmetleri ve dökme yük tarafından bekliyoruz” .

 

AVRUPA BÖLGE OFİSİ HİZMETE GİRDİ

 

Büyümelerine paralel olarak yatırımlarının hızla devam ettiğini vurgulayan Erdal Kılıç, sözlerine şöyle devam etti: “Büyüyen organizasyonumuza uygun insan kaynağı, bilişim altyapısı, onaylı tedarikçi, yeni operasyon noktaları var olan ekosistemin büyümesi anlamına da geliyor. Bu çerçevede Mayıs ve Haziran aylarında Bursa ve Çorlu’da olmak üzere iki yeni lojistik merkezimiz faaliyete geçti. Yine geçtiğimiz ay özellikle Avrupa yakasındaki yük potansiyelini yerinde ve doğru yönetebilmek adına Beylikdüzü Hadımköy’deki Avrupa Bölge ofisimizi açtık.”

 

Erdal Kılıç, bu yıl dağıtım lojistiği segmentinde Etis olarak su, içecek ve zincir mağazadan sonra özellikle; tarım, AVM ve mobilya lojistiği alanlarında da yeni müşterilerle büyümeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.