Lojistik
Giriş Tarihi : 27-07-2015 17:54   Güncelleme : 27-07-2015 17:54

Sertrans, RFID Teknolojisi’ne geçti

Uluslararası müşterilerinin güvenilir çözüm ortağı olan Sertrans Logistics, RFID (Radio Frequency Identification) teknolojisi ile müşterilerine zaman ve güven avantajı sağladı. Bu uygulama ile RFID okuyucular ve RFID etiketler sayesinde ürün giriş çıkışları barkod okutmaya gerek kalmadan radyofrekanslar sayesinde veriye dönüşüyor ve böylece güvenlik özellikleriyle de tam denetim sunuyor.

Sertrans, RFID Teknolojisi’ne geçti

Barkod’un yerini alıp almayacağı tartışılan ve 70’lerden bu yana var olan tekstil, sağlık, ilaç sektörü gibi pek çok alanda hizmet veren RFID teknolojisi,  lojistik sektöründe de büyük hız ve kolaylıklar baladı. İş ortaklarına son yıllarda hızla yaygınlaşan RFID teknolojisiyle hizmet veren Sertrans Logistics’in CEO’su Nilgün Keleş, “Sunduğumuz RFID uygulaması ile müşterilerimize, dan büyük oranda tasarruf, uygulanan nesne üzerinde daha fazla kontrol, stok idaresini kolaylaştırma, sevkiyatın güvenilirliğini arttırma ve müşteri memnuniyeti sağlıyoruz” .

 

TEK TEK OKUTMAYA SON

 

Canlıları ya da nesneleri radyo dalgaları ile tanımlamak için kullanılan teknolojilere verilen genel isim olan RFID’nin farklı tanımlama yöntemleri bulunuyor. En yaygın yöntemler arasında radyo frekansla haberleşen ve içinde bilgi depolayabilen chip teknolojisiyle bir okuyucu ve bir etiketten meydana gelen otomatik tanıma yer alıyor. Okuyucunun yaydığı elektromanyetik dalgalarla/ radyofrekansları sayesinde harekete geçen çip, yapılan veri transferiyle ürünler kolaylıklı sayılıp takip edilebiliyor. Hem depoda hem de mağaza içinde stok yönetimini kolaylaştıran RFID teknolojisiyle ürünleri barkod uygulamasında ğu gibi tek tek okuyucuya okutmaktan kurtularak hız kazanıyor.