Otomotiv
Giriş Tarihi : 10-08-2015 14:54   Güncelleme : 10-08-2015 14:54

Amerikalılar Türklerin otobüsüne biniyor

Ürettiği otobüsleri 64 ülkeye ihraç eden Temsa, Amerika’da da Türkiye’nin gururu oldu. Temsa’nın 700 otobüsü ABD yollarında taşımacılık hizmeti veriyor. Son iki yılla ABD motorcoach pazarında yüzde 10 pazar payına ulaşan Temsa, TS45 modeli ile turizm kentlerinden Miami’nin yollarında sefere çıktı.

Amerikalılar Türklerin otobüsüne biniyor

Temsa iç pazarın yanı sıra yurtdışı pazarlarda başarıdan başarıya koşuyor. Üretimini gerçekleştirdiği otobüsleri dünyanın 64 ülkesine ihraç eden Temsa, Amerika’nın zorlu motorcoach pazarının temel oyuncularından biri olmayı başardı. Temsa CEO’su Dinçer Çelik, Türk mühendis ve işçisinin ürünü olan otobüslerin yurtdışında birçok ülkenin yollarında hizmet veriyor olmasının gurur verici ğunu dile getirdi.

 

Çelik, “Ar-Ge birimimiz ile iç ve dış pazarın ihtiyaçlarına ve beklentilerine en uygun ürünleri geliştirdik ve ürettik. Pazarı doğru okumanın ve ihtiyaçları doğru şekilde belirlemenin katkısıyla iç pazarda son iki yıldır pazar lideri bir marka haline geldik.  Temsa’nın başarısı iç pazar ile de sınırlı kalmadı. Avrupa ülkelerinin yanı sıra dünyanın en zorlu otobüs pazarı olarak gösterilen ABD pazarına 2010 yılında ilk adımımızı attık. Beş yıllık süre içerisinde 700 Temsa aracı ABD yollarına çıktı” .

 

AMERİKALININ İHTİYAÇINA GÖRE OTOBÜS

 

ABD pazarını iyi okuyarak ihtiyaca göre otobüs ürettiklerini dile getiren Dinçer Çelik, “Şu anda 40’tan fazla eyaletin yollarında Temsa araçları çalışıyor. Sadece Florida bölgesinde trafiğe kayıtlı araç sayımız 72'dir. Pazardaki başarımızın en önemli etkenlerinden biri de yine yurtdışında ihtiyaçların iyi tespit edilmesi olmuştur. Pazardaki diğer temel oyuncular sadece  40' ve 45' uzunluğunda araçlar sunarken, Temsa 30', 35' ve 45' uzunluğunda olmak üzere toplam 3 modeli (TS30, TS35 ve TS45) ile 30 koltuktan 56 koltuğa kadar geniş bir yelpaze ile taşımacılık sektörünün ihtiyaçlarına cevap vermeyi başardı. Bu özelliği ile Temsa, otobüs pazarında, küçük, orta ve büyük gruplar olmak üzere her çeşit taşımacılık ihtiyacını karşılayacak şekilde konumlandırılmış ürünleri ile rakiplerde bulunmayan sıra dışı bir özelliğe sahip” diye konuştu.

 

56 koltuklu TS45 araçlarının Miami yollarında hizmete başladığını belirten Dinçer Çelik, şöyle devam etti: “Miami çok önemli bir turizm kenti. Bu bölgede araç kiralama, grup toplantıları ve tur organizasyonu ile havaalanı transfer hizmeti veren All Tour Transportation şirketinin de tercihi Temsa . Araçlarımızın tercihinde kaliteli tasarım ve yüksek güvenlik düzeyi önemli etkenler .”