Kara
Giriş Tarihi : 19-08-2015 14:04   Güncelleme : 19-08-2015 14:04

İETT'nin yakıtı güneşten

İETT, Türkiye’nin ilk güneş panelli şehir içi toplu taşıma aracını üretti. Tüm filosunu çevre dostu motorlardan ve doğalgazlı araçlardan oluşturan İETT, çevreye karşı sorumlu ve alternatif enerji kaynaklarına yönelik projelerine devam ediyor. İETT, BOTOBÜS’ün ardından şimdi de güneş panelli otobüsü ile çevre duyarlılığına dikkat çekti.

İETT'nin yakıtı güneşten

Bir otobüse pilot olarak uygulanan güneş panellerinin diğer otobüslerde de yaygınlaştırılması hedefleniyor. Tavanının 15 adet güneş paneli ile kaplandığı otobüste önemli oranda akü tasarrufu sağlandı. Ayrıca yenilenebilir enerji ürettiği için karbondioksit salınımı gerçekleşmiyor ve küresel ısınmaya sebep olmuyor. Azotoksit, kükürtoksit ve uçucu kül salınımları da yapmıyor.

 

ÇEVRE DOSTU PROJE

 

İETT Genel Müdürü Mümin Kahveci, "Güneş panelli otobüsün araç içinde akü ile çalışan tüm sistemlerin enerji ihtiyacını karşılayacak. Araç içi led ekranlar, İstanbulkartları okuttuğumuz validatör cihazları, anons sistemi, wifi ve şarj hizmeti, aydınlatma ve kameralar güneş enerjisi ile çalışacak. Paneller, hava şartlarına dayanaklı olarak üretildi. Bugün ğu gibi yarın da İETT çevre dostu projelerine devam edecek” .