Kara
Giriş Tarihi : 01-10-2015 23:39   Güncelleme : 01-10-2015 23:39

Koltuk Arkasında Çılgın Proje

Otobüs ve uçak yolculukları artık daha eğlenceli hale geliyor. Yolcular, küçük ekranlı TV’lerde B tipi film izlemek yerine, sanal gerçeklik ile tanışacak. Alman teknoloji devi Digi Travel, seyahat sektörü için geliştirdiği özel uygulaması Cinebus Sanal gerçekliği Türkiye pazarına sundu.

Koltuk Arkasında Çılgın Proje

110 inç Ekranla Üç Boyutlu CineBus

 

Digi Travel CEO’su Turan Hökelekli, uygulamanın Türkiye’de koltuk arkasına yeni bir anlayış getireceğini söyledi. Uçaklarda uygulanmanın başladığını hatırlatan Hökelekli, otobüs sektöründe de kısa da sistemin hedeflenen boyuta ulaşacağını açıkladı.

 

Ekim ayı sonunda Türkiye’nin önde gelen bir seyahat firmasıyla Pilot Proje olarak İstanbul Bodrum arasında yolcularla sistemi buluşturmayı planladıklarını ifade eden Hökelekli, “Otobüslerde film seyretmeyi büyüleyici bir düzeye taşıdık. Yolcular yalnız 360 derece surround sinema benzeri görüntüleme deneyimi yaşamakla kalmayıp, aynı da kendisini içine çeken sanal gerçeklik deneyimi ile oyunlar oynayacak. Vr hareketlerini izleyecek ve bu hareketlere göre görüntüleri göndererek sevdiği bir oyunun içinde gibi hissedecek. Hazırladığımız uygulama içerisinde birbirinden eğlenceli, safari turları, eğlence parkları, sinema, üç boyutlu oyunlar ve 360 derece videolar da dahil olmak üzere çok geniş bir yelpazede büyüleyici bir içerik bulunuyor” .

 

Sistemin en Digi Travel mühendisleri tarafından geliştirildiğini kaydeden Hökelekli, kça zengin içeriğe rağmen Cinebus’un koltuk arkası ekranlara nazaran %60 daha ucuz ğunu ifade etti. Hökelekli, “Ayrıca montaj kolaylığı ile de işletme sahiplerine mali bir rahatlık getirecek” diye konuştu.

 

OTOBÜSÇÜYE EK GELİR İMKANİ

 

Sanal gerçekliğin Avrupa’da kullanım alanlarının yaygınlaşmaya başladığını ifade eden Digi Travel CEO’su Turan Hökelekli, şöyle devam etti: “Cinebus, özellikle piyasada aranan bir cihaz haline geldi. Öncelikle yolcular cihazı seyahat ettikleri araçlarda hem test etti hem de seyahatleri sonrası satın almaya başladı. Aynı olayın Türkiye pazarında da olacağından kça eminiz. Çünkü Türk halkı teknolojiyi yakından takip ediyor. Avrupa da ğu gibi Türk firmaları da yolcularına kullandırdıkları 110 inç Ekranla Üç Boyutlu CineBus sistemlerini aynı da satarak ek gelir elde edecek. Özel geliştirdiğimiz yazılımlar sayesinde sistem cep telefonları ile de uyumludur. İnsanlar seyahatleri sonrası cihazı alıp evlerine götürdüklerinde de cep telefonlarıyla CineBus’u bir defa eşleştirmeleri yetiyor ve artık eğlence evde devam ediyor.”