Deniz
Giriş Tarihi : 06-10-2015 14:11   Güncelleme : 06-10-2015 14:11

Akdeniz'den Afrika'ya yeni bir servis başlatıyor

Batı Afrika üzerine uzmanlaşmış bir konteyner taşımacılığı şirketi olan NileDutch, Doğu Akdeniz ve Batı Afrika'yı birleştirecek yeni bir servis başlatıyor. Dokuz günde bir gerçekleşecek olan servisin başlangıç noktası Türkiye olacak. İlk gemi (MV Cafer Dede), 23 Ekim 2015 günü Mersin limanından hareket edecek.

Akdeniz'den Afrika'ya yeni bir servis başlatıyor

Bu gelişmeyle, Doğu Akdeniz'deki ihracatçıların Batı Afrika'daki pazarlarına daha iyi erişim konusundaki artan talebinin karşılanması hedefleniyor. Yeni servis NileDutch ve Turkon Line iş birliğiyle yürütülecek.

 

Merkezi Hollanda'nın Rotterdam şehrinde bulunan NileDutch Africa Line BV (NileDutch), Batı Afrika ile dünyanın geri kalanı arasındaki bağlantılara odaklanan, büyük bir konteyner taşımacılığı faaliyetlerini yürütüyor. NileDutch'ın Türkiye'deki temsilciliğini ise Catoni Deniz İşleri A.Ş. yapmakta. Turkon Holding'e bağlı olan Turkon Konteyner Taşımacılık ve Denizcilik A.Ş.'nin (Turkon Line) merkezi de İstanbul'da buluyor. Turkon, Akdeniz, Kuzey Amerika ve Avrupa'da direkt servisler işletmekte.

 

Liman rotasyonu: İskenderiye - Mersin - İstanbul (Kumport) - Evyap - Gemlik - Aliağa - Tangier. Konteynerler, Tangier'de Abidjan, Pointe Noire, Luanda, Lobito ve Namibe'ye uğrayan NileDutch WEWA (Batı Avrupa - Batı Afrika) servisine aktarılacak. NileDutch sadece bu kilit Batı Afrika limanlarına hizmet vermekle kalmıyor aynı da buradaki bölgesel limanlar (Matadi, Boma, Bata, Malabo, Cabinda, Douala, Soyo ve Libreville) arasında kargo taşıyan geniş bir feeder gemileri ağını da işletiyor.