Güncel Haber
Giriş Tarihi : 12-10-2015 19:36   Güncelleme : 12-10-2015 19:36

Hanımın iyisi 6 aylık olanı...

Başlığımız bizim oraların meşhur sözüdür. Dile kolay, Başkanla birlikteliğimiz 18 sene. Baktığımız zaman Başkan ilk yönetime geldiğinde; internet, akıllı telefonlar yoktu, duble yollar, marmaray, metro hatları da yoktu. Hani biraz zorlasak uçak, araba, ateş yoktu, tekerlek henüz icat edilmemişti diyeceğiz.

Hanımın iyisi 6 aylık olanı...

Şaka bir yana Allah başımızdan eksik etmesin, çok emeği geçti Başkanın sektöre. Allah razı olsun. Bir de benim belgeyi iptal etmeseydi iyiydi... (*) Derler ya, seçimlerin nabzı ya kahvede ya düğünde ya da mezarlıkta tutulur. Öyle de . Yer Karacaahmet Mezarlığı Şakirin Camii Avlusu, Rahmetli Nezih Üçkardeşler'in cenazesindeyiz. Her gelene soruyorum; Kim alır?

 

Tutucu Başarancılar var. 18 değil 118 sene geçse yine Başaran yine Başaran derler. Aynen Tayyip Erdoğan ve Aziz Yıldırım fanları gibidirler... Yer yarılsa fikir değişmez. Değişim, taze kan isteyenler Emin Çakmak kazansın istiyorlar. Başkanı ve icraatlarını gördük 18 sene diyorlar. TÜRSAB zengin biz fakiriz. Şirketlerimiz var diyorlar ama cebimize 5 kuruş geçmedi, her geçen gün işler daha kötüye gidiyor diyorlar. Böyle giderse turizm ne uzar ne kısalır, bir de Emin'i görelim diyorlar. Çok istekli, onlarca yenilik ve önerileri var diyorlar. Emin, genç, dinamik, dil, turizm ve turisti bilir diyorlar. Anadolu’nun en ücra köşesine kadar herkesin ayağına gitti, herkesin çayını içti diyorlar. Emin, bi' bana gelmedi herhalde. Salladı bizi. Bu çağrıdan sonra gelirse ben de Erzurumlu Emin'e sallama çay vereceğim...

 

Bazıları ise Firuz Bağlıkaya'nın adaylığını halen Başaran Ulusoy operasyonu sanıyorlar. Diyorlar ki; Firuz Bağlıkaya, daha 1,5 sene öncesine kadar 2.Başkanlık koltuğunda oturuyordu, yıllarca başkanla dirsek dirseğe mücadele etti, Türsab şirketlerinde imzası var. N' da birden ayrı düştüler? Halen Başkanın kankası olan Veli Çilsal aniden Firuz Bağlıkaya'ya bağlandı, Başkanın Manevi kızım ği onun da üstüne basa basa Babam ği Handan Atamer burada. Halen Ulusoy'larla ortak havacılık şirketi bulunan Ersoy'lar,  düne kadar Başaranın bir ğini iki etmeyen eski tüfek Uğur Hacıalioğlu, Halen Başkanın Hac, Umre ve Vize operasyonlarında ortağı ğu iddia edilen meşhur tacizci de Firuz Bağlıkaya ile beraber diyorlar. Yine, Atlasglobal Rusya ve Arap ülkeleri ve Anextur'un koordinatörü Orhan Sancar, Murat Ersoy'un sağ kolu ve müdürüdür ve de Firuz Bağlıkaya'nın yanındadır. Peki onun patronu Murat Ersoy nerer? Başaran Ulusoy'un yanındadır. Bilindiği kadarı ile Firmus Tur 2 ortak. Ortaklardan biri Akdeniz BYK Saymanı üyesi Hakan Şahin, ki Başaran Ulusoy ile birlikte hareket ediyor, diğer ortağı Ahmet Bozkurt ise Firuz Bağlıkaya ile beraber hareket ediyor diyorlar.  (Gerçekten bunların hiçbirini ben demiyorum)

 

Bu arada, hiç de küçümsenmeyecek sayıda bir seçmen kitlemiz var ki onlar senelerdir Başaran Ulusoy'a oy vermişler. Ancak artık değişim sürecinin geldiğine inanıyorlar.  Mevcut Başkanın yerine, sistemi bozmayacak, personeli tedirgin etmeyecek, Türsab'ı, bünyeyi tanıyan ve Başkanın yetiştirdiği Firuz Bağlıkaya'ya oy vermeyi düşünüyorlar. Çünkü Firuz'un Başkanın ekolünün devamı ğuna, onun başlattığı yatırımlara devam edeceğine inanıyorlar.  Nitekim Firuz Bağlıkaya son yayınladığı deklarasyonda buna atıfta bulunarak; "TÜRSAB Olağan Genel Kurulu’nda çok önemli bir seçim gerçekleşecek. Üç aday olan bu seçimde aslında iki seçenek var" diyerek bu seçimde kendi hitap ettiği kitlenin seçiminin Başaran Ulusoy ve kendisinin arasında olacağını ima etmiştir.

 

Benim ise dışarıdan gördüğüm kadarı ile; bu platformlara ve bana direkt yazan onlarca kadın meslektaşımızın ği gibi Firuz'un tek handikap'ı kadrosundaki tacizcidir. Kaybederse seçimi bu nedenle kaybedecektir. Kısaca "bile bile lades" durumları söz konusu. Kimse demedi demesin.

 

(*)  Not: 17 senelik Basın Kartı sahibi olarak gazete köşemde yazmış ğum bir yazımdan dolayı "etik!" kurallara göre, savunmam dahi alınmadan 3 saat içerisinde belgem iptal edilmişti.

 

Akılda kalan soru şu; Geçen Genel Kurulda bir hanım arkadaşımıza yüzlerce meslektaşımızın ortasında "odasına erkek göndermeyi teklif eden",  Yayın yoluyla birçok meslektaşımıza yalan, iftira ve hakaret dolu yazılar yazan bu kişiye ne gibi bir disiplin cezası uygulandı? Belgesi mi iptal edildi? Disipline mi verildi? Savunması mı alındı? İhtar mı çekildi? Yoksa bu tacizci ödüllendirilip Türsab'da görevler mi verildi?

 

Cem Polatoğlu

Andiamo

E-Mail: