Treyler
Giriş Tarihi : 04-11-2015 13:13   Güncelleme : 04-11-2015 13:13

Alman işadamları Türkiye'de yatırım fırsatı arıyor

Almanya Aşağı Saksonya Ekonomi Çalışma ve Ulaştırma Bakanı Olaf Lies ve 40 kişilik bir heyet, Türkiye'de yeni yatırım fırsatlarını araştırmak üzere Tire'de treyler üretimine başlayan Krone fabrikasında incelemelerde bulundu. Bakan Lies; tarım, gıda, yenilenebilir enerji, otomotiv, makine ve tesis yapımı alanlarında işbirliği yapmak istediklerini söyledi.

Alman işadamları Türkiye'de yatırım fırsatı arıyor

Heyette, Eyalet Meclisi'nden iki milletvekili, işadamları ve Aşağı Saksonya Ticaret ve Sanayi Odası temsilcileri yer aldı. Heyeti; Krone GmbH Yönetici Ortağı Bernard Krone, Krone Ticari Araçlar CEO'su Rıza Akgün ve Tire Kaymakamı Mehmet Demirezer karşıladı.

 

Mersin'de çeşitli temaslarda bulunduktan sonra İzmir'e geldiklerini ifade eden Alman Bakan Lies, "Krone Almanya'nın en önemli ticari şirketlerinden biri. Böyle bir şirketin dış ülkede yatırım yapması çok cesurcadır. Krone, Türkiye ile Almanya arasında önemli bir işbirliğinin başarılı bir örneğidir. Krone, yatırımlarıyla Türkiye'ye katma değer kazandırıyor" .

 

Ticarette, alışverişin iki yönlü ğuna dikkat çeken Alman Bakan Lies, "Politikaların bu yönde oluşturulması gerekiyor. Türkiye ve Almanya arasında tarihe dayanan geleneksel ve çok iyi ilişkiler mevcut" diye konuştu.

 

ALMANYA DIŞINDAKİ İLK VE TEK TESİS

 

Krone GmbH Yönetici Ortağı Bernard Krone ise Tire'deki fabrikanın Almanya dışındaki tek tesisleri ğunu ifade etti. Krone, "Türkiye ve komşu ülkelerdeki piyasayı çok önemli buluyoruz. Tire'de uzun vadeli bir strateji uyguluyoruz. Türkiye ve çevresindeki ülkelerde çok önemli bir pozisyona sahip olacağız. İhracatta, üretimin yüzde 50'sini başka ülkelere yapmak istiyoruz. Türkiye'de yatırım yapmak isteyen Alman girişimcilere örnek oluyoruz" diye konuştu.

 

MÜŞTERİYE DAHA YAKINIZ

 

Konuşmasına şirketin tarihçesini anlatarak başlayan Krone Ticari Araçlar CEO'su Rıza Akgün, 15 yılı içerisinde yeniden yapılandıklarını ifade etti. İzmir Tire'de 197 bin m2'lik alanda yıllık 10 bin adet üretim kapasitelerinin bulunduğunu aktaran Akgün, hem yurtiçi hem de yurt dışı satışlarına ağırlık verdiklerini söyledi. Şuan için bayilik sistemi yerine direk satış yaptıklarının altını çizen Akgün, "Almanya'da ğu gibi Türkiye'de de bayii kanalı olmadan direk satış yapıyoruz. Krone GmbH Yönetici Ortağı Bernard Krone'ye Almanya'daki müşteriler doğrudan ulaşıp görüşebiliyor. Günün her saatinde By Krone'yle telefonda görüşebiliyorlar. Türkiye'de de müşterilerimiz bize 7 gün 24 saat ulaşabiliyor. İletişim kanallarımız açık. Müşterinin bize gelmesini beklemiyoruz. Biz, direk müşterinin şirketine ziyarete giriyoruz. Müşteriye daha yakanınız ve bu da müşterimizin hoşuna gidiyor" .

 

YERLİ ÜRÜNDE KRONE KALİTESİ

 

Türkiye'de 30'a yakın tedarikçi ile çalıştıklarını açıklayan Rıza Akgün, Şöyle devam etti: "İzmir Tire'deki fabrikamızda büyük oranda yerli üretile geçtik ama kalitemizden asla taviz vermedik. Bugün Almanya'daki Krone imzasıyla çıkan ürünün kalitesi neyse, buradaki de aynı. Burada üretime geçmemizle birlikte navlun bedelleri düştü ve bu da müşterimize yansıdı. Siz müşterinizden ne kadar uzakta üretim yaparsanız, navlun bedelleri de o kadar artar. Krone'nin en modern fabrikası Tire'de bulunuyor. Burada Profi, Mega ve Box Liner treyler modelleri üretiyoruz. Diğer modellerimizi ise ithal ediyoruz. Yeni pazar olarak afrika pazarına yöneldik. İç pazarda ise satışları dogrudan biz yapıyoruz ve 23 farklı noktada servis ağılımız buluyor. Müşterimiz için uygun konsepler geliştirdik. 60 aya kadar kredi seçeneğimizin yanında takas imkanımızda mevcut."