Güncel Haber
Giriş Tarihi : 16-11-2015 12:47   Güncelleme : 16-11-2015 12:47

Yolcu taşımacılık sektörü kitabına kavuştu

İstanbul Arel Üniversitesi Öğretim Görevlisi, Ulaştırma Danışmanı Alpaslan Doğan'ın "Karayolu Yolcu Taşımacılığı" kitabı Nobel Akademik Yayıncılık'tan çıktı. Güncel konuların akademik açıdan incelendiği kitap, ayrıca yolcu taşımacılık sektöründe bir ilk olma özelliğini de taşıyor.

Yolcu taşımacılık sektörü kitabına kavuştu

İlk kitabında Karayolu Yük Taşımacılığı konularını ele alan Eğitimci Yazar Alpaslan Doğan, Karayolu Yolcu Taşımacılığı kitabında sektörün tüm faaliyetlerini ayrı ayrı ele alarak;

 

Yasal düzenlemeler, operasyon, maliyet analizleri, fiyatlandırma, müşteri ilişkileri, yönetim gibi önemli tüm hususları etraflıca anlatıyor. Doğan, karayolu yolcu taşımacılık faaliyetleri olan tarifeli yolcu taşımacılığı, turizm taşımacılığı, acente işletmeciliği, terminal işletmeciliği, uluslararası ve ulusal alanları da ayrı ayrı ele aldı.

 

Alpaslan Doğan, "Yolcu taşımacılığı faaliyetlerinde bulunan yönetici ve çalışanların, akademisyen ve öğrencilerin, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yönetici mesleki yeterlilik (ÜDY ve ODY) sınavlarına hazırlanan adayların ihtiyaç duyabilecekleri detayda, güncel mevzuat hükümlerine göre hazırladım. Karayolu yolcu taşımacılığı ile ilgili tüm faaliyetleri ayrı ayrı olmak üzere; Yurt içi ve uluslararası mecralarda yapılan bütün kara yolu yolcu taşımacılığı faaliyetleri için, mevzuat ve teknik hususları, uygulama ve cezaları, sektörel ve akademik bilgileri bir araya getirdim" .