Dernekler
Giriş Tarihi : 25-11-2015 13:50   Güncelleme : 25-11-2015 13:50

Nuhoğlu: Ekonomiyi sırtlar, dış ticareti uçururuz

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Başkanı Çetin Nuhoğlu, yeni kabinenin açıklanmasından sonra yaptığı açıklamada, bakan tespitinde çok isabetli tercihler yapıldığını söyledi. Nuhoğlu, “2016 yılında el ele verir, uyumlu çalışırsak 6 aylık kaybı kapatır, İhracatı parlak günlerine döndürürüz” dedi.

Nuhoğlu: Ekonomiyi sırtlar, dış ticareti uçururuz

UND Başkanı Çetin Nuholu, yaptığı yazılı açıklamada şu görüşlere yer verdi: “Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına Binali Yıldırım gibi, bu görevi daha da önce yapmış bir bakanın atanmış olması bizim için büyük avantaj olacak, yeni Ekonomi Bakanımız Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş ile ihracatımız bugüne kadar gerçekleştirdiği ve tüm dünyaya örnek olan sıçramayı tekrar gerçekleştirecektir. Özellikle yeni Gümrük ve Ticaret Bakanımız Bülent Tüfenkçi'den beklentimiz çok büyük. Ülkemizin bölgesel üretim ve ticaret üssü haline gelmesi, istihdam imkânlarının gelişmesi Gümrük Bakanlığımızın performansına bağlı. Gümrük süreçlerimiz hızlandıkça, ülkemiz daha fazla yatırım çekecek ve Lojistik merkez haline gelecektir.

 

10. Beş Yıllık Kalkınma Planı  kapsamındaki Taşımacılıktan Lojistiğe Dönüşüm Programını hayata geçiren Kalkınma Bakanımız Cevdet Yılmaz’ın yeni dönemde de görevine devam edecek olması sektörümüz için bir başka avantaj. Dönüşüm programında birçok bakanlığa görevler verildi. Bu görevlerin sıkı takibi ve hayata geçirilmesi için Sayın Bakanımız elinden geleni yapacaktır. En büyük ticaret partnerimiz AB ile ticaret hacminin geliştirilmesi için, AB’de serbest dolaşım hakkı olan malların taşınmasında yaşanan sorunlar çözülmeli. Suriye krizi ile birlikte AB’nin Türkiye’ye bakışı değişti.  AB Bakanımız Volkan Bozkır  bunu fırsata çevirip, AB tarafından yapılan taşıma kotaları ile ilgili Etki Analizleri ile de tespit edilen ticaret kayıplarını ortadan kaldıracaktır.

Yeni Dönemden Ümitliyiz

 

Ülke ekonomisine yıllık 15 Milyar Dolar hizmet ihracatı yaparak katkı sağlayan Ulaştırma sektörümüz, önümüzdeki dönem bu katkısını artıracaktır.  Dış ticaretle büyüyen ülke ekonomisi için sorumluluğumuzu yerine getirmeye hazırız.  Sektörümüzle kamunun, özellikle dış ticaretimizle ilgili bakanlıkların işbirliği halinde çalışması ile hep birlikte ekonomiyi sırtlar, dış ticareti uçururuz. Bu vesileyle, Sayın Başbakan, Başbakan Yardımcıları ve yeni Kabinede görev alan tüm bakanlarımıza sektörümüz adına başarılar diler; ülkemizi 2023 hedeflerine taşıyacak sonuçlar elde etmelerini dileriz.