Otomotiv
Giriş Tarihi : 29-11-2015 21:22   Güncelleme : 29-11-2015 21:22

Ford Trucks Kuzey Afrika’da büyüyor

Ford’un ağır ticari araç üretim ve mühendislik merkezi Ford Otosan, Fas’ta açılışını gerçekleştirdiği yeni Scama Ford Trucks tesisleri ile yapılanmasını güçlendirdi. Brezilya’dan Çin’e Ford Otosan mühendisliği damgası vuran firma, büyük hızla devam ettiği Türkiye bayi yapılanmasını Ortadoğu’nun ardından Kuzey Afrika’ya da taşıdı.

Ford Trucks Kuzey Afrika’da büyüyor

Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün “Fas, Ford Trucks’ın Kuzey Afrika pazarına yönelik yatırımlarının stratejik başlangıç noktası. Önümüzdeki dönemde Kuzey Afrika ağır ticari araç pazarında ilk 3 marka arasına girerek yüksek bir pazar payı elde etmeyi hedefliyoruz” .

 

Ford Trucks, Fas’ın Kazablanka şehrinde kurulan bölgenin ilk 4S tesisiyle Kuzey Afrika pazarına yönelik yatırımlarını genişletiyor. Fas’ta 100 yıldan uzun bir süredir Ford distribütörü olarak faaliyet gösteren Auto Hall Group’un otomotiv distribütörü Scama işbirliği ile inşa edilen bu yeni tesis ile Ford Trucks, dünya çapında gerçekleştirdiği yatırımlarına bir yenisini ekliyor. Global ürün geliştirme faaliyetleri Türkiye’de gerçekleştirilen ve Eskişehir İnönü Fabrikası’nda üretilen Ford Trucks çekici ve kamyonları, Global Kamyon Anlaşması ile Brezilya’da ortak parçaların üretilmesi konusunda işbirliğinin ardından, Çin’de JMC markası ile gerçekleştirilen lisans anlaşmasına ve Rusya’da Avtotor işbirliği ile üretim yapılmasına kadar uzandı. 2020 yılına kadar 50 ülkede distribütörlük ve bayi ağı yapılanmasını lamayı hedefleyen Ford Trucks, Rusya’daki bayi geliştirme çalışmalarının yanısıra, geçtiğimiz sene Suudi Arabistan ve Dubai’de gerçekleştirdiği bayi açılışları ile Ortadoğu bölgesindeki yapılanmasına hız kattı.

 

YENİ TESİS HİZMETE GİRDİ

 

Ford Trucks Fas bayisi Scama tarafından Kazablanka’da inşa edilen 4S tesisi görkemli bir törenle açıldı. Açılış törenine; Bilim, Teknoloji ve Sanayi Bakanı Fikri Işık, Türkiye Rabat Büyükelçisi Ethem Barkan Öz, ABD Kazablanka Başkonsolosu Nicole D. Theriot, Ticaret Müşaviri Önder Duman, Koç Holding Otomotiv Grup Başkanı Cenk Çimen, Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün ve Ford Otosan Kamyon İş Birimi Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Kınay ile Autohall Group Başkanı Abdellatif Guerraoui ve  Scama Genel Müdürü Abdelouahab Ennaciri katıldı.

 

BAYİ AĞI BÜYÜMEYE DEVAM EDECEK

 

Ford Trucks’ın uluslararası bayi ağının büyümeye devam edeceğine dikkat çeken Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün:  “Kazablanka’da açtığımız bu yeni tesis, Ford Trucks’ın global vizyonu çerçevesinde tasarlandı ve bununla birlikte Fas’ın 3 önemli şehrinde daha alt bayilik çalışmalarımızı ladık. En son teknik ekipmanlarla donatılan yeni tesislerimizin, markamızın imajını ve müşteri memnuniyetimizi çok daha ileri seviyelere taşıyacağına inanıyoruz.  2020 itibariyle 50 ülkede Ford Trucks bayi yapılanmasını lamayı hedefliyoruz. Bugün burada gerçekleştirdiğimiz açılışımız Kuzey Afrika pazarına yönelik çok daha büyük projelerin ilk adımı olacak. Fas, Ford Trucks’ın Kuzey Afrika pazarına yönelik yatırımlarının stratejik başlangıç noktası. Ford Trucks olarak, Kuzey Afrika ağır ticari araç pazarında ilk 3 marka arasına girerek yüksek bir pazar payı elde etmeyi hedefliyoruz” .