Kara
Giriş Tarihi : 12-12-2015 18:43   Güncelleme : 12-12-2015 18:43

Trambüs duraklarına kitaplık

Malatya’nın toplu taşımını yürüten Malatya Ulaşım (MOTAŞ), “her an her zaman ve her mekânda kitap okunabilmeli” diyerek, Trambüs duraklarına kitaplık yaptırdı. Proje kapsamında “Al Götür, Oku Getir” kampanyası başladı.

Trambüs duraklarına kitaplık

Malatya’da 55 Trambüs durağının altı tanesinde başlatılan uygulamanın talepler doğrultusunda diğer duraklara da konulacağını belirten MOTAŞ Genel Müdürü Enver Sedat Tamgacı, “Toplu taşımın yanında kendi alanımızda kültürel çalışmalar da yapmayı planlıyoruz. Kitap okumanın gerekliliğine inanıyoruz. Bu manada Malatya kitap okumada Türkiye ortalamasının üst sıralarında yer alıyor” .

MOTAŞ Genel Müdürü Enver Sedat Tamgacı, “Malatya’nın okuma oranı Türkiye ortalamasının üst sıralarında, ancak ülkelerin kitap okuma oranlarına baktığımızda Türkiye’mizin kitap okuma karnesinin iç açıcı olmadığını görürüz. UNESCO tarafından yapılan araştırmaya göre, Türkiye’de okuma alışkanlığı yok denecek seviyelerde. Avrupa’da yüzde 21 olan kitap okuma oranı, Türkiye’de sadece on binde bir” diye konuştu.

Tamgacı, şöyle devam etti: “Bu bilgilere vakıf ktan sonra bir yerden başlamak lazım diyerek asıl işimiz olan toplu taşım hizmetinin yanında kültürel gelişimimize nasıl bir katkı sağlayabiliriz diye düşündük ve bu yola başvurduk. Al Götür, Oku Getir etkinliği çerçevesinde şimdilik Trambüs duraklarımızdan altı tanesine kitaplıklar yerleştirdik. Talep kça diğer duraklarımıza da kitaplıklar yerleştireceğiz. Kitabın kolay ulaşılabilirliğini sağlayarak okuyucuyla buluşturuyoruz. Bu faaliyetlerimizi artırarak sürdürmeyi planlıyoruz”