Kara
Giriş Tarihi : 14-12-2015 00:05   Güncelleme : 14-12-2015 00:05

Ege yolu Metro Turizm ile 3 saat kısaldı

Aktarmasız entegre taşımacılık modelinde yeni bir dönemi başlatan Metro Turizm ile İDO, İzmir yolunu 3 saat kısalttı. İDO’nun Yenikapı iskelesinden kalkan feribotunu kullanan Metro Turizm otobüsü, Bursa’dan Marmaris’e kadar uzanan yolu Körfez Köprüsü açılmadan önce kısalttı.

Ege yolu Metro Turizm ile 3 saat kısaldı

Metro Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yıldırım, “Metro Turizm kendi sektörünün her öncü firması olmuştur.  Entegre taşımacılıkta da İDO ile işbirliğimiz sonucunda köprüleri aştık, yolları kısalttık. İzmir yolcularımız artık sevdiklerine 3 saat önce kavuşuyor” .

Metro Turizm ve İDO’nun yaz sezonunda başlattığı  ‘aktarmasız entegre taşımacılık modeli’ İstanbul- İzmir arasındaki otobüs yolculuğunu 3 saat daha kısaltmasının yanı sıra, 5 yıldızlı ulaşım imkanı sağlıyor.

Konu ile ilgili bilgi veren Metro Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yıldırım, halihazırda Yenikapı kalkışlı İDO feribotu ile Yalova’ya giden Metro Turizm otobüsünün, Bursa, Balıkesir, Manisa,  İzmir, Aydın, Muğla, Marmaris yolcularını sevdiklerine daha kısa sürede kavuşturduğunu söylerken,  önümüzdeki dönemde Ayvalık, Edremit, Çeşme Kuşadası ve Bodrum yolcularının da bu ayrıcalıktan faydalanacağını ifade etti. 

İSTANBUL- İZMİR 6 SAAT

Körfez Geçiş Köprüsü açılmasından önce yolculara 3 saatlik bir avantajını sağladıklarını kaydeden Yıldırım, Metro Turizm’in sektörünün lideri olmasının yanı sıra yenilikte de öncü ğunu belirtti ve sözlerine şöyle devam etti: “Metro Turizm ve İDO yaz sezonunda entegre taşımacılık konusunda yeni bir dönemi başlatmıştı. Bu yeni dönemde İstanbul – Yalova arasını deniz yolu ile aşarak Ayvalık’a gidiyorduk.  Şimdi bu hizmetimiz tüm Ege Bölgesi’ni kapsar hale geldi. Ege Bölgesi’nde seyahatlerin en yoğun şekilde yapıldığı kentimiz de İzmir.  İzmir yolcularımız artık 9 saat değil 6 saat süren bir yolculuk yapacaklar. 3 saatlik bir avantajının da hemen herkes için çok önemli ğunu düşünüyorum.”

KONFOR ÜST SEVİYEDE

2+1 koltuklu, 2015 model otobüsler ile hizmet verdiklerini söyleyen Yıldırım, koltuk arkası ekranların da Metro Turizm misafirlerinin sıkılmasının önüne geçtiğini vurguladı. Yine bu yolculukta araç içi ikram çeşitliliğinin de artırıldığını belirten Yıldırım, “Sınırsız açık büfe hizmetimiz ile de fark yaratıyoruz. Yolcularımızın rahatı bizim için her şeyden önemli. Daha konforlu otobüslerle, daha kısa süren, daha ekonomik yolculuklar vaat ediyoruz ve bu vaadimizi de yerine getiriyoruz. Yolcularımıza en az 3 saat kazandıran bu hizmetimize ilginin önümüzdeki günlerde daha da artacağını umuyoruz. Talebe göre sefer sayılarını artırabiliriz. Metro-İDO işbirliği ile Ege seyahatlerini kısaltan bu hizmet sadece Avrupa yakasından Ege’ye gidecek yolcularımızı kapsıyor. Metro Turizm ayrıca yıldızlarla seyahat dönemini de başlatıyor. Bu kapsamda İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük şehirlerde de tıpkı İDO’da ğu gibi 5 yıldızlı seyahat imkânı sağlanacak. Ayrıca hizmette kaliteyi ön plana çıkaran Metro Turizm sektörde bir ilki gerçekleştiriyor ve Metro Akademi’yi kurarak başta otobüs kaptanları olmak üzere tüm Metro Turizm personelini sertifika programlarına dâhil ederek eğitim veriyor” .