Güncel Haber
Giriş Tarihi : 20-12-2015 19:44   Güncelleme : 20-12-2015 19:44

Volt Motor ve KSB Pompa el sıkıştı

Global bir marka olma hedefiyle açıldığı dünya pazarında kısa zamanda önemli ihracat bağlantıları sağlayan Volt Motor, dünyaca ünlü pompa üreticisi KSB Pompa ile IE4 motor üretimi konusunda yeni bir işbirliğine imza attı.

Volt Motor ve KSB Pompa el sıkıştı

Volt Motor, enerji tüketimini düşürmek ve enerji verimliliğini arttırmak adına yaptığı AR-GE çalışmalarıyla, premium enerji seviyesi olan IE3 verim sınıfındaki elektrik motorlarının üretimini yapıyor. Bunun yanı sıra KSB AG için IE4 elektrik motoru üretimine de başladı.

KSB AG, dünya pazarına sunduğu “Senkron Relüktans Motor” teknolojisine sahip pompaların pazardaki yaygınlığını arttırmak ve daha rekabetçi üretebilmek amacı ile, Volt Elektrik Motorları ve ProMotE AŞ ile 2013 yılında görüşmelere başladı.

Proje kapsamında, 0.75 kw dan 45 kw a kadar tüm ürünlerin kalıp ve ekipman yatırımları kademeli olarak başlatıldı. 2015 Ekim ayı itibariyle, yatırımların devreye girmesiyle ilk sevkiyatlar yapıldı. Volt Elektrik Motorları, Türkiye’de bir ilke imza atarak IE4 elektrik motorlarının seri üretimini gerçekleştirdi.

Volt Elektrik için önemli bir ihracat potansiyeli yaratan bu proje ile ilgili olarak anlaşma kapsamından bahseden Volt Elektrik Motorları Genel Müdürü Hamit Sancak; “İsteğimiz KSB nin 0,75 kw dan 45 kw’a kadar olan tüm üretimlerini Volt Motor’da gerçekleştirmek. İlk hedefimiz KSB AG için rekabetçi, yüksek kalite seviyesinde üretilmiş, ında teslimat gerçekleştireceğimiz ve her türlü teknik desteği sağlayacağımız ürün ve hizmet sunmaktır.  Şu anda projede planlandığı şekilde, hedeflere uygun olarak, seri üretime başlamış bulunmaktayız.” . Gelecekte IE3 yerine IE4 motor üretmek dışında bazı projelerinden de söz eden Sancak: “Bundan sonra üretim adetlerimizi arttırıp KSB’nin elektronik ile kullanılan bütün pompalarında bu motorları kullandırmayı hedefliyoruz” açıklamasında bulundu.

KSB gibi dünya devi bir pompa üreticisine IE4 motor tedarik ediyor olmanın başlı başına bir prestij ğundan bahseden Sancak şöyle devam etti; “Bu prestij ile birlikte grubumuz Türkiye’de ve dünyada yüksek teknolojili üretimler yapan ve motor ihtiyacı olan diğer tüm firmaların dikkatini çekti ve bu firmalar bizimle görüşmeye geldiler. KSB ile yapmış ğumuz işbirliği sonucunda artık özellikle dünyaca ünlü diğer pompa üreticileri ve diğer firmalar da Volt Motor’un adını çok hızlı bir şekilde öğreniyorlar.”