Kara
Giriş Tarihi : 08-01-2016 12:32   Güncelleme : 08-01-2016 12:32

Otobüsçü 67 bin TL'lik HGS davasını kazandı

Bursa’da bir otobüs firması, kaçak geçiş gerekçesiyle gelen 67 bin liralık HGS cezasını mahkeme kararıyla iptal ettirdi.

Otobüsçü 67 bin TL'lik HGS davasını kazandı

Türkiye’nin gündemini meşgul eden HGS cezalarına bir yenisi daha eklendi. Bursa’da otobüs işletmeciliği yapan bir firmaya kesilen para cezaları sahibini çileden çıkardı. Gişelerden kaçak geçiş yapıldığı gerekçesi ile 2014 yılında kesilen 67 bin 690 liralık ceza ile şaşkına dönen firma sahibi soluğu avukatının yanında aldı.

Yapılan işlemler sonucu müvekkilin adına açtığı davayı kazanan Yavuz Arıcıoğlu, sadece 2014 yılına ait 250 adet ceza bulunduğunu söyledi. Bu cezaların hukuki olarak tek tek gönderilmesi gerekirken bir çarşaf liste halinde gönderildiğini belirten Arıcıoğlu, “Şu anda vatandaşlara kesilen 10 bin liralık ceza kanuni olarak gerçekleştirilen katlamalarla 120 bin lirayı buluyor. Gelen cezaların hukuksuz ğunu düşünerek 15 gün içerisinde sulh ceza mahkemesine başvurmanız gerekiyor. Başvuruda bulunduk ve dava kasım ayının sonunda karar çıktı. Bizimi taleplerimiz doğrultusunda mahkeme bu cezaları iptal etti” diye konuştu.

İTİRAZ ETMEZSEN KABUL EDERSİN

Mahkemenin gerekçeli kararının dikkat çekici ğunu belirten Arıcıoğlu, “Mahkeme HGS sisteminin düzgün çalışmadığını ve vatandaşları mağdur ettiğini açıkladı. Normal paralı geçişlerin bile cezai işleme girdiği mahkeme tarafından beyan edildi. HGS ile çıkan cezaların iptal edilmesi ve HGS sisteminin revize edilmesi gerektiği kararı verildi. Ancak vatandaşların cezalarla ilgili 15 gün içerisinde sulh ceza mahkemesine itiraz etmeleri gerekiyor. Bu itirazlar yapılmadığı müddetçe cezalar kesinleşiyor. Ağır yaptırımlarla karşı karşıya kalmış oluyoruz” .

100’DEN FAZLA DAVA

Görülen davada 67 bin lira olan bir cezayı iptal ettirdiklerini belirten Arıcıoğlu, “Buna benzer birkaç tane daha davayı kazandık. Cezaları iptal ettirdik. Bu gerekçelere dayanarak birçok ceza da iptal edilecektir. Şu anda vatandaşlar durmadan telefonla arıyor ve dava açmak istediklerini belirtiyor. Buna benzer yüzlerce dava açmış bulunmaktayız” diye konuştu.