Dernekler
Giriş Tarihi : 26-01-2016 20:38   Güncelleme : 26-01-2016 20:38

İSTAB’ın ana gündemi plaka

İstanbul Taşımacılar Birliği Derneği (İSTAB) Başkanı Ahmet Karakış ve ekibi, Beylikdüzü - Esenyurt Bölgesi üyelerinin düzenlemiş olduğu kahvaltılı istişare toplantısına katıldı. Başkan Karakış, “Ana gündemimiz plaka tahdidi ve bunun içinde var gücümüzle çalışacağız” dedi.

İSTAB’ın ana gündemi plaka

Düzenlenen kahvaltılı toplantıya 20 üye firma temsilcisi katıldı. Toplantıda sektörün mevcut durumu ve yeni dönem planları konuşuldu. Üye firmaların temsilcileri sorunların çözümüyle ilgili önerilerini de yönetim kurulu üyeleriyle paylaştı.

İSTAB Başkanı Ahmet Karakış, “Plaka tahdidi meselesi, gündemimizin ana maddesidir. Geçen yıl Mayıs ayında gerçekleştirilen esnaf buluşmasında Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan plaka tahdidi konusunda sektöre söz verdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin de bu işi en kısa da nihayete erdirmesini bekliyoruz” .

Toplantıda zorunlu sigorta ücretlerinde meydana gelen artışlar da gündeme geldi. Başkan Ahmet Karakış, yeni durumun önemli bir maliyet artışı getirdiğini ifade etti. Trafik sorununa da çözüm olarak Avrupa’nın büyük kentlerinde başarılı bir şekilde uygulanan “kademeli saat” uygulamasını da ana gündem maddeleri arasına aldıklarının altını çizen Karakış, “Kademeli saat uygulamasının kabul görmesi halinde trafik ile ilgili birçok sorun çözülecek. Haliyle verimlilikte artacak” diye konuştu.