Güncel Haber
Giriş Tarihi : 26-01-2016 21:24   Güncelleme : 26-01-2016 21:24

Trafik Hayattır Projesine Ödül

Trafik güvenliği alanında etkili projelere imza atan uzun soluklu kurumsal sorumluluk platformu Trafik Hayattır, direksiyon başında cep telefonu kullanımının tehlikelerini vurgulamak için gerçekleştirdiği etkinlikle, Doğrudan Pazarlama 2015 Ödülleri’nde “Gerilla Aktivitesi” alanında ödüle layık görüldü.

Trafik Hayattır Projesine Ödül

Doğuş Otomotiv’in toplumun her kesiminde trafik güvenliği konusunda olumlu kültürel değişim yaratmak amacıyla hayata geçirdiği Trafik Hayattır kurumsal sosyal sorumluluk platformu, ödüllerine bir yenisini daha ekledi.

Trafik Hayattır Platformu, trafik kurallarına uyulmasının önemini vurgulamak, cep telefonu kullanımı nedeniyle gözden kaçırılan trafik levhalarına ve özellikle yaya geçitlerine dikkat çekmek için geliştirdiği, İzmir Seferihisar’da kamu kurumları işbirliğiyle gerçekleştirdiği ‘Kaçan İşaretler’ projesiyle, Doğrudan Pazarlama Ödülleri’nde Gerilla Aktivitesi Ödülü’ne layık görüldü.

Araştırmalara göre yaya geçitlerinde ve kavşaklarda meydana gelen kazaların, çoğunlukla sürücülerin cep telefonu kullanması sebebiyle gerçekleşmesinin tespiti üzerine Trafik Hayattır platformu bu konuda farkındalık yaratmak için ‘Kaçan İşaretler’ kampanyasını yürütmüştü.

Yaz aylarında nüfusu üç katına çıkan Seferihisar’da gerçekleşen ve halkın büyük ilgisini çeken ‘Kaçan İşaretler’ projesi kapsamında okul önlerindeki ve anayollardaki yaya geçitlerine “Telefonda gördükleriniz, yoldakileri kaçırmanıza neden olur” levhaları yerleştirilmişti. Ayrıca Seferihisar’da belirlenen riskli noktalarda bulunan hız limiti, dur tabelası, dönülmez ve yaya geçidi levhalarına, SMS tasarımıyla ‘Telefonunuza bakarken kaç mesaj kaçırdınız?’ gibi ilave yazılar yerleştirilmiş, bu sayede vatandaşların trafik levhalarına daha çok dikkat etmesi sağlanmıştı. Trafikte cep telefonu kullanımını farklı bir şekilde eleştiren proje, 27.Kristal Elma Reklamcılık Ödülleri’nde de Gümüş Elma Ödülü almıştı.