Güncel Haber
Giriş Tarihi : 26-01-2016 21:59   Güncelleme : 26-01-2016 21:59

Kar çilesinin çözüm kış lastiği

Karlı yollarda kabusa dönen trafik çilesine çözüm LASİD’den geldi. Lastik Sanayicileri ve İthalatçıları Derneği LASİD Genel Sekreteri Bahadır Ünsal, kış lastiğinin önemini hatırlatarak “Kış lastiği yaygın kullanılırsa kış aylarında çekilmez hale gelen trafik çilesi büyük ölçüde azalacak” dedi.

Kar çilesinin çözüm kış lastiği

Kış bastırdı; Meteoroloji kaynakları Batı bölgelerinde de yoğun olarak hissedilen kar yağışının etkisini sürdüreceğini kayyor. LASİD, karda kışta kabusa dönen trafik için kış lastiğinin önemini hatırlattı. LASİD Genel Sekreteri Bahadır Ünsal; “Güvenli ve akıcı bir trafik için kış lastiği en önemli maddelerin başında gelir. Zorunluluk kapsamında olmasa da binek araç sürücülerine güvenli trafik için kış lastiğini dernek olarak öneriyoruz” .

LASİD Genel Sekreteri Ünsal;  kış aylarında araç kullanımının zor ğunu ve risk taşıdığını belirterek şunları söyledi: “Kış koşullarında gerekli önlemler alınmazsa; trafikte risk artar. Kışın lastiği kış lastiğidir. Kış koşullarında +7 derece santigrat altındaki hava koşullarına ve  karlı ve buzlu yollara özel olarak hazırlanan lastikler kazaları önemli ölçüde azaltır. Kış lastiği kullanımına sadece ticari araç değil tüm sürücülerin özen göstermesi gerekir. Kış lastiği özel sırt karışımı ve tasarımı sayesinde kış koşullarında daha fazla yol tutuşu ve daha kısa fren mesafesi sağlar. Kış lastikleri kış koşullarında; sizin, sevdiklerinizin ve trafikteki tüm araçların güvenle hedeflerinize ulaşmanızı sağlar.  Kış lastiğinin trafiğe çıkan tüm sürücüler tarafından yaygın kullanımı, kış aylarında tehlikeli ve çekilmeyecek hale gelen trafik çilesini de büyük ölçüde azaltacak ve trafiğin daha güvenli ve akıcı olmasına katkı sağlayacaktır.”

MEVSİMİNE UYGUN LASTİK

LASİD Genel Sekreteri Bahadır Ünsal; “Hiç unutulmamalı ki, lastik; bir araçta bizi hayata bağlayan en önemli parçalardan biridir. Doğru olmayan lastik seçimi ve kullanımı trafik kazalarına yol açabilir. Doğru lastik araca ve mevsime uygun lastiktir. Doğru lastik güvenli sürüşün baş şartıdır. Kış ayları için doğru lastik kış lastiğidir” .