Güncel Haber
Giriş Tarihi : 01-02-2016 13:32   Güncelleme : 01-02-2016 13:32

“Bus Store, ayrımcılık yapıyor”

Mercedes Benz – Türk’ün ikinci el otobüs alım satımı yapan birimi Bus Store’un ayrımcılık yaptığı iddia edildi. İddianın sahibi ise, Özkaymak Turizm İstanbul İşletmecisi İrfan Kalkan.

“Bus Store, ayrımcılık yapıyor”
Özkaymak Turizm İstanbul İşletmecisi Kalkan, “Bundan 3 yıl önce elimizde bulunan Setra marka otobüsleri Mercedes’e takasa vererek, yenileriyle değiştirmek için girişimde bulunduk. 
Ancak aradan geçen 3 yılda ne arayan ne soran . Karşımızda muhatap bulamadık. Otogar esnafı ğumuz için çevremizde aldığımız haberlere göre, Mercedes Benz – Türk’ün firma ayırdığını anladık. Bazı firmalara ihtimas geçilirken, bizim gibi takasa vermek istediği otobüsü için yanıt alamayan bir çok firma ğunu da öğrendik,” .
 
İrfan Kalkan, yapılan ayrımcılıkla ilgili sözlerini şöyle sürdürdü: “Seyahat otobüsü üreten firma a bir elin parmaklarını geçmez. Otobüsçü ise yıllardır bu firmaları tanır onlar da otobüsçüyü. Ne da ayrımcılık . Bana göre Mercedes Benz Türk’teki ayrımcılığın tek nedeni, Mercedes Benz Türk Satış ve Pazarlama Direktörü Süer Sülün. Bundan 2 ay önce Antalya’da katıldığımız bir toplantıda Sayın Sülün’e sorunumu dile getirdim. Kendisinin Mercedes Benz Türk’ün başına geçtikten sonra böyle bir ayrımcılık yaşadığımızı söyledim.”
 
Özkaymak Turizm’in yaşadığı sorunu yaşayan bir çok firma ğunu belirten Kalkan, “Sonuçta serbest piyasa. İsteyen, istediği otobüs firmasıyla anlaşma yapmakta serbest. Ancak 45-50 yıllık serüveni olan Mercedes’i Türkiye’de ayakta tutan biz otobüsçüler k. Önce Mercedes otobüsleri alırken iyiydik de şimdi mi kötü k? Bizim zorumuza giden ayrımcılık yapılması. Önceki yönetimlere bir lafım yok. Daha önce üretici esnaf alışverişinin güzel örnekleri yaşanıyordu. Son dönemde ise ayrımcılık had safhaya ulaştı. ‘Ben Mercedes’im, büyüğüm her hâlükârda otobüslerimi satarım, müşteri ayırırım’ diyorlarsa şunu unutmasınlar, bizler de otobüsçüyüz,” diye konuştu.