Otomotiv
Giriş Tarihi : 06-04-2016 17:03   Güncelleme : 06-04-2016 17:03

Yurtdışında yüzde 70 büyüyen Tırsan meydan okudu

Tırsan Treyler’in 2016 yılının ilk çeyreğini değerlendirdiği toplantı, 4 Nisan 2016 tarihinde Tırsan’ın Samandıra’daki merkezinde yapıldı. Toplantıda konuşan Tırsan Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, yurtdışı satışlarında yüzde 70 oranında büyüdüklerini belirterek, “liderlik satış adediyle olmuyor, rakiplerimizi 5 yıl garantili satışlar vermeye çağırıyoruz” dedi.

Yurtdışında yüzde 70 büyüyen Tırsan meydan okudu
Değerlendirmeyi firmanın yönetim kurulu başkanı Çetin Nuhoğlu yaptı. Nuhoğlu, ekonominin iyi olmadığını belirterek, “çok çalışmamız lazım” . Nuhoğlu, geçen yıl yüzde 34 büyüdüklerini, bu büyümenin altında yenilikçilik anlayışlarının yattığına vurgu yaptı. Tırsan’ın başlattığı 5 yıl garantili treyler satışına tüm rakipleri davet eden Çetin Nuhoğlu, rakiplerinin de canlanmasının kendileri için daha verimli olacağını kaydederek, “Halep oradaysa, arşın burada” sözüyle meydan okumanın derecesini yükseltti.
 
TÜRKİYE TREYLER PAZARININ YÜZDE 34’Ü
Tırsan Yönetim Kurulu Başkanı Nuhoğlu, üretim adetleri hakkında şu bilgileri verdi: “Bu yıl 9 bin adet araç üreteceğiz. Bunun 4 bin 500 ani ihraç edeceğiz. 2016 yılının ilk çeyreğinde bin 835 adet araç ürettik. İlk çeyrekte ürettiğimiz an yüzde 52’sini ihraç ettik. Türkiye treyler sektörünün yüzde 34’ünü biz karşılıyoruz. Satışlarımızı Amanya’da yüzde 65, Polanya’da yüzde 95 artırdık. Alüminyum tanker ihracatınını yüzde 80’inini yapıyoruz. Avrupa’da trafiğe kayıtta yüzde 48 artış sağladık. Yurtdşında yüzde 70 oranında büyüdük...”
 
ÜRETİM TEKNOLOJİLERİNE 26.7 MİLYON TL
Teknolojik yatırımlara 26.7 milyon Türk lideri harcadıklarını belirten Çetin Nuhoğlu, yatırımlarla birlikte hattan araç çıkış ının 12 dakikaya ineceğini kapasitenin 15 binden 18 bine çıkacağını belirtti. Robotlu boyama tesisini de hizmete aldıklarını belirten Tırsan Yönetim Kurulu Başkanı, su ile tankere bombe veren yeni bir teknolojiye de geçtiklerini belirtti. Nuhoğlu, kriz döneminde yatırımların süreceğini belirterek şöyle konuştu:
 
AVRUPA’NIN EN BÜYÜK AR-GE TESİSİ
“Rusya ile yaşanan krize rağmen büyüdük. Made in Rusia (Rus Malı) damgasıyla araç üretiyoruz. Tırsan, yurtiçinde ğu kadar, yurtdışında da kendinden söz ettirmeye başladı. Türkiye’de Ar-Ge merkezi kurmak için harekete geçtik. Merkez şu anda, 16 bin metrekare kapalı alan üzerine, 7 bin metre mühendislik alanıyla Avrupa’nın en büyüğü olacak. Prototip ve robotik üretim geliştirmeleri gibi merkezlerimiz olacak. Teknolojik yatırımlarımızı TAYSAD Organize Sanayii Bölgesi’nde kuruyoruz. Beş yıl sonra yatırımlarımızın sonuçlarını göreceğiz.
 
SON 6 AYDA 8 YENİ ÜRÜN GELİŞTİRİLDİ
2015 yılında 59 patent başvurumuz . Liderlik için sadece yurtiçi değil, yurtdışında da sürdürülebilir bir yapı oluşturulmalı. Hükümetin Ar-Ge’ye büyük desteği var. Yurtiçi ve dışında bir çok üniversiteyle çalışmalar başlattık. Bu bağlamda son 6 ayda, 8 adet yeni ürün geliştirdik. Bir çok ürün grubumuzu yeniliyoruz. Rulo taşıyıcılarımız rekabette bizi öne çıkaracak. Hafif treylerimizin yenisi bin 900 kilo gram daha hafifleyecek.” Otomotiv sektöründe treylere büyük haksızlık yapıldığını belirten Nuhoğlu, “Bütün yükü taşıyan, gerçek işi gören treyler. Çekici adı üstünde çekmekle yükümlü,” diye konuştu.