Otomotiv
Giriş Tarihi : 27-04-2016 15:19   Güncelleme : 27-04-2016 15:19

Ford Trucks yeni motoruyla bir adım önde

İnşaat serisi araçlarını tamamen yenileyen Ford Trucks, uzun yol kamyonlarını da teknolojik yeniliklerle donattı. Güç, teknoloji ve verimliliğe odaklanan Ford Trucks, Euro6 yerli motoruyla 2016 yılında yüzde 30 pazar payı hedefliyor.

Ford Trucks yeni motoruyla bir adım önde

Ford Trucks, Euro6 uyumlu Ecotorq motorlu inşaat ve yol serisi kamyonlarını Antalya'da düzenlediği görkemli bir davetle tanıttı. Çok sayıda gazetecinin takip ettiği organizasyona Türkiye genelindeki bayilerin yanısıra Ford Trucks'ın iş ortakları da katılım gösterdi.

HER YÜKTE BİRLİKTE

Düzenlenen basın toplantısında konuşan Ford Trucks İş Birimi Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Kınay, ağır ticari araç pazarında sürdürülebilir bir bakış açısıyla, global oyuncu olma yolunda hızla ilerlediklerini ifade etti. Rekabetçi ürün ve hizmetler sunmanın yanısıra satış ve servis ağına yönelik altyapı çalışmalarına ağırlık verdiklerini de aktaran Kınay, bu sayede Türkiye ve dünyada arzu ettikleri seviyelere ulaşacaklarını kaydetti. "Marka vaadimizi mercek altına aldık" diyen Ahmet Kınay, şöyle konuştu: "Global Ford marka değerine, Ford Otosan’ın mükemmel seviyeye ulaşmış yerli üretim ve Ar-Ge kabiliyetlerini de önemli bir değer olarak ekledik. Ford Otosan olarak, Türkiye’nin öncü sanayi ve Ar-Ge şirketi olarak, tüm pazarlarda müşterilerimizin bizden beklediği sorumluluğu üstlendiğimizi anlatabileceğimiz yeni marka vaadimizi oluşturduk. Ford Trucks olarak artık her yükte birlikte diyoruz."

ARAÇLARI İLK BASIN KULLANDI

Toplantının ardından test alanına geçildi. Yeni araçların ilk test sürüşlerini basın mensupları yaptı. Fikri ve Sınai hakları yüzde 100 Ford Otosan’a ait olan, Türkiye’de geliştirilen ve üretilen ilk ve tek ağır ticari araç motoru Ecotorq, çevreci ve ekonomik motor teknolojisi ile daha az yakıt tüketerek daha çok verim sağlıyor. Yeni Ford Trucks serisi Türkiye ve uluslararası pazarlar için 330-480 PS arası güç seçeneklerini E3, E5 ve E6 emisyon seviyelerinde sunuyor. Bir önceki versiyonlara göre yüzde 8.5 oranında yakıt tasarrufu sağlayan Ecotorq motor ile yeni Ford Trucks serisi, bağımsız kuruluşlar tarafından yapılan testlerle sektördeki en rekabetçi yakıt tüketim değerlerine ulaşırken, tork ve güçteki artış ile de tüm koşullarda yüksek performans sunuyor.

ARAÇLAR ŞİMDİ DAHA SERİ

Gerek inşaat serisi gerekse uzun yol kamyonlarında sürücüye bir çok kolaylık sunulmuş. İç mekandaki ferahlık ise kullanıcısına ayrı bir hava katıyor. Binek otomobil konforunu aratmayan Ford Trucks kamyonların da plastik aksamlarda da kaliteden ödün verilmemiş. Görüş açıları başarılı fakat kör nokta uyarı sistemi 2 araçta da yok. Ford Trucks bu konuyu opsiyon sunmuyor. Araca genel anlamda bakıldığında eski seriye göre çok ciddi yol alınmış ve iyi bir seri üretilmiş. Aracı bizzat kullandık. Ecotorq, mükemmel bir motor olarak karşımıza çıkıyor. Seri ve yüksek tork sunuyor. Özellikle inşaat serisinde aracın yola tutunması gayet olumlu. Yol serisinde ise manuel şanzımanda devirler 1'inci ve 2'nci vites için kısa aralıkta torku maksimize edecek şekilde ayarlanmış. 3 ve 4'uncü viteste ZF Şanzıman'ın farkını gördük. 8 ileri manuel şanzıman iyi bir yakıt ekonomisi sunuyor. Fakat vites konumlaması ilk başlarda alışma süreci gerektiriyor. Aracın eksik noktaları ise yol serisi için ön takım ve direksiyon kutusundan gelen bir gıcırtı sesi ki, bize testte eşlik eden arkadaş normal ğunu söyledi. Ancak bize bu normal gelmedi, kısa sürede bunun da çözüleceğini umuyoruz. Aynı şekilde gösterge panelleri biraz daha iyi olabilirdi. Test ettiğimiz araçta belirli aralıklarla çeşitli ikaz sistemleri sinyal uyarı vermekteydi. Sensörlerle ilgili ğu söylendi yetkili olan araç eğitici şoförleri tarafından. Ama genel manada özellikle 120.000 km bakım aralığı ve ekonomik bir motor olması araçların pazarda ki payını artıracaktır. Eksiklerin ise geri dönüşlerle içerisinde düzeltileceği kanaatindeyiz.

Test sürüşü:
Kaan Kaya/Antalya