Otomotiv
Giriş Tarihi : 30-05-2016 14:40   Güncelleme : 30-05-2016 14:40

SCANIA HİBRİT KAMYONA İNOVASYON ÖDÜLÜ

Scania, tanıtımını gerçekleştirdiği yeni hibrit dağıtım kamyonu ile “2016 Geleceğin Çevreci Kamyon İnovasyonu” ödülünü aldı.

SCANIA HİBRİT KAMYONA  İNOVASYON ÖDÜLÜ
Almanya’da yayınlanan ticari araç dergisi Verkehrsrundschau önderliğinde her yıl geleneksel olarak dağıtılan geleceğin kamyonu yarışmasında Scania hibrit dağıtım kamyonu “2016 Geleceğin Çevreci Kamyon İnovasyonu” ödülünü aldı.
 
Almanya’nın en prestijli ödülleri arasında gösterilen “2016 Geleceğin Çevreci Kamyon İnovasyonu” ödülünü kazanan Scania hibrit dağıtım kamyonu iki kilometre boyunca sadece elektrik motoru ile ilerliyor. Azami yüklü ağırlığı 18 tona ulaşan dağıtım kamyonu öncelikli olarak gece şehir içinde ses konusunda hassas bölgelerde yapılacak dağıtımlarda, depo içerisindeki sürüşler ve egzoz gazlarından kaçınılması gereken yer altı otoparklarında kullanılmak için planlandı. Hibrit kamyonun elektrik modlarla ses seviyesi 72 dB altına iniyor.
 
Scania dağıtım kamyonundaki elektrik motoru, yüzde 100 biyodizelle çalışan Scania’nın 9 litrelik Euro 6 motoruyla kombine ediliyor. Bu sayede CO2 oranı yüzde 92 oranında aşağıya çekiliyor. Bu modüler güç ünitesi, 174 hp güç ve 1050 tork üreten elektrik motoruna sahip. 1.2 kwh’lık bataryası bulunan elektrikli motor, içten yanmalı motor ve Scania otomatik şanzımanın özel versiyonunun arasında duruyor.
 
Scania bünyesinde gerçekleştirdiği AR-GE çalışmaları ile elde ettiği üstün teknolojiler ile karayolu taşımacılığına yön veriyor.