Otomotiv
Giriş Tarihi : 19-06-2016 17:12   Güncelleme : 19-06-2016 17:12

DAF LF kamyonlarında tam verimlilik

DAF, Allison ve Romaquip işbirliği ile geliştirilen yeni model kaldırım yanından yüklemeli geri dönüşüm kamyonları İngiltere’de hizmet vermeye başladı.

DAF LF kamyonlarında tam verimlilik

İngiltere’de atık toplama alanında lider olan Romaquip firması, sipariş verdiği 160 adet yeni DAF LF180 model kamyonun 40 adetini teslim aldı. Romaquip, 12 tonluk yeni araçlarını 4 silindirli PACCAR PX-5 motoru ve Allison 2500 serisi tam otomatik şanzıman donanımı ile talep etti.

Romaquip Teknik Müdürü John McKeown yaptığı açıklamada: “Kalitesi, güvenilirliği ve aktarma organlarında sağladığı üstün koruma sebebiyle Allison, atık toplama ve belediye hizmetleri için en çok tercih edilen şanzımanlar. Uygulamamız için en ideal özellikleri sağlamak üzere Allison’un İngiltere’deki ekibinin yanı sıra DAF mühendislik ekibi ile birlikte çalıştık” .

Mckeown, otomatikleştirilmiş manüel şanzımanın (AMT) düşük hızlarda ve sürekli dur kalk gerektiren atık toplama operasyonları için uygun olmadığını, ancak daha önce 4 silindirli Euro 6 motorda Allison tam otomatik şanzıman opsiyonunun bulunmadığını belirtti. Mckeown; “Allison 3000 Serisi tam otomatik şanzıman donanımlı 6 silindirli DAF LF220 seçeneğini de göz önünde bulundurduk fakat araca yarım ton daha ekleyerek ön aksta çok fazla bir yüklenmeye yol açacaktı. Bu durumda Allison 2500 model tam otomatik şanzıman hizmet alanımızın gereklilikleri için en ideal alternatif ” diye açıkladı.

Romaquip, tam otomatik boşaltma sistemine sahip ilk aracı Kerb-Sort ile 2011 yılında kaldırım kenarından atık toplama alanında faaliyet göstermeye başladı. Tamamen ayrıştırılmış ve temiz 10 çeşit atığı tek geçişte ayırabilen Romaquip, sadece 7 dakika içinde boşaltım işlemi yapma garantisi veriyor.

Paslanmaz çelikten, bölümlere ayrılmış araç gövdesi aracın ömrünü 10 ila 14 yıla kadar uzatırken aşınma ve yüksek bakım masraflarına karşı koruma sağlayarak kullanım süresi boyunca oluşabilecek maliyetleri de azaltıyor. Benzer şekilde aktarma organlarını koruyan Allison tam otomatik şanzıman, sadece periyodik olarak yapılacak yağ ve filtre değişimleri ile gereksiz bakım maliyetlerini ortadan kaldırıyor.

McKeown, aracın dört tonluk yükü 35 metrekarelik atık toplama alanında sıkıştırmasından dolayı ağırlık faktörünün araç özelliklerinin belirlenmesi aşamasında kritik bir nokta ğunu belirtti. Teslim edilen ilk 40 kamyon, Wrexham, Lake District, Devon ve Flintshire bölgelerindeki yerel yönetimlerin filoları için hizmet veriyor.