Kara
Giriş Tarihi : 21-06-2016 13:02   Güncelleme : 21-06-2016 13:02

Otobüsçüler TOFED'in iftarında aynı masada toplandı

Uluslararası ve Anadolu Trakya Otobüsçüler Derneği’nin (UATOD) 1970 yılında kurulmasından sonra verilmeye başlayan geleneksel iftar yemeklerinin 47’ncisi TOFED ev sahipliğinde İstanbul’da verildi.

Otobüsçüler TOFED'in iftarında aynı masada toplandı

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Başkanı Birol Özcan'ın Kaşıbeyaz restoranda ev sahipliğini yaptığı davete Eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar, İstanbul Ulaştırma Bölge Müdürü Cem Murat Yıldırım, sektör dernek temsilcileri ve çok sayıda otobüs firma mensupları katıldı. Yemeğin sponsorluğunu ise Temsa, Isuzu, Otokar, Biletall, Neta Uydu Mercedes-Benz Türk ve ZF Türk birlikte üstlendi.

Karayolu taşımacılığının zor bir süreçten geçtiğini belirten TOFED Başkan Birol Özcan, sektör olarak havayolu ve demir yolu gibi diğer taşıma modlarına karşı olmadıklarının altını çizdi. Özcan, "Ancak hiçbir kamu desteği ve teşviki almayan sektörümüzün, kamu desteği almış havayolu ve demir yolu gibi yolcu taşıması yapan kurum ve kuruluşların, haksız rekabetine teşkil edecek uygulamalarından mustarip ğumuzu dile getirerek, bu yanlışlara bir son verilmesini ilgili kamu otoritelerinden talep ediyoruz” .

BİLET FİYATLARI 5 YILDIR AYNI

Havayolu firmalarının yolcunun az ğu sezonlarda otobüs bilet ücret tarifesinden daha ucuza bilet kestiğini de hatırlatan Özcan, bu durumun karayolu yolcu taşımacılığı sektöründe bilet fiyatlarının son 5-6 yıldır yerinde saymasına neden ğunu söyledi. Bununda ulaşım modları arasında haksız rekabete yol açtığını dile getiren Özcan, butür uygulamaların engellenmesi gerektiğini, bunun da ancak havayolu şirketlerinde uygulanacak taban ücret tarifesi ile mümkün olacağını belirtti.

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

Belediyeler tarafından sektör mensuplarının görüşü alınmadan otobüs terminallerinin yer seçiminden inşası ve işletilmesine kadarki süreçte verilen hatalı kararlar ğunu dile getiren Özcan, şöyle devam etti:  “Yeni terminaller inşa edilmeden evvel Ulaştırma Bakanlığı nezdinde;   içinde sektör mensuplarının, sivil toplum kuruluşlarının ve üniversitelerden temsilcilerin olacağı bir komisyonun oluşturulması ve bu komisyonun alacağı karara göre terminallerin inşa ettirilmesi ve işletilmesi gerekir.  TOFED olarak bizim bu önerimiz 30 Büyükşehir ve 51 il belediyesinin katıldığı Antalya’da gerçekleştirilen terminallerle ilgili çalıştayda oy birliği ile kabul edilmiştir.”