Kara
Giriş Tarihi : 21-06-2016 13:22   Güncelleme : 21-06-2016 13:22

Plaka tahdidinde mücadeleye devam

İstanbul’daki servis taşımacılığı sektörü, İSTAB’ın geleneksel iftar yemeğinde bir araya geldi. İTO’nun Cemile Sultan Korusu’ndaki tesislerinde gerçekleştirilen 12’inci geleneksel iftar buluşmasında sektör temsilcileri birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Plaka tahdidinde mücadeleye devam

İstanbul Taşımacılar Birliği Derneği’nin  (İSTAB) 12’inci geleneksel iftar buluşması,  Anadolu Isuzu sponsorluğunda, İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) Cemile Sultan Korusu’ndaki tesislerinde yapıldı.  İSTAB Başkanı Ahmet Karakış ve Yönetim Kurulu üyelerinin ev sahipliğinde verilen iftar yemeğine; İTO Başkanı İbrahim Çağlar, Meclis Başkanı Şekib Avdagiç, Yönetim Kurulu Üyeleri; Hakan Orduhan, Hasan Erkesim, Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, Anadolu Isuzu Satış Direktörü Tunç Karabulut, TOBB Karayolu Yolcu Taşımacılığı Sektör Meclisi Başkanı Mustafa Yıldırım, TOFED Başkanı Birol Özcan, TTDER Başkanı Sümer Yığcı, UATOD Başkanı Mehmet Erdoğan, Kaptanlar Kulübü Koordinatörleri Ekrem Özcan ve Kemal Karayormuk, İSAROD Başkanı Hamza Öztürk ile 500'ün üzerinde sektör mensubu katıldı.

Plaka tahdidi meselesinde haklı mücadelelerine devam edeceklerini belirten İSTAB Başkanı Ahmet Karakış; “Sektörümüz sıkıntılı bir süreçten geçiyor. İşimizin yapılması ile ilgili yol haritası yeniden çiziliyor. Sektör olarak yaklaşık bir yıldır plaka tahdidinin gerçekleşmesini bekliyorduk maalesef tehdit beklentimizin aksine Türkiye’de örneği olmayan bir yönerge çıktı. İBB Toplu Ulaşım Müdürlüğü’nün çıkardığı bu yönerge uygulanabilirliği çok zor olan ve sektörün sorunlarını çözmeyen bir çalışmaydı. Bu yönergenin düzeltilmesi ve sektörün sorunlarını en aza indirecek bir çalışma olması için çok çalıştık. İSTAB, İTO Komitemiz ve İSAROD ile birlikte mücadele ettik. Türkiye’de, diğer illerde ğu gibi İstanbul’da da plaka tahdidi uygulanıncaya kadar bu mücadelemiz devam edecek” .

Plaka tahdidi konusunda sektöre verdiği destek için İTO Başkanı İbrahim Çağlar’a teşekkür eden Başkan Karakış, konuşmasını şöyle ladı: “İSTAB olarak sektörün menfaatlerini korumak ve sorunları çözmek için elimizden geleni yapıyoruz. Çok sıkıntı çektiğimizde İTO Başkanımız İbrahim Çağlar’a gidiyoruz. Başkanımız açamadığımız kapıları bizlere açıyor. Desteklerinden dolayı İbrahim Çağlar’a şahsım ve sektör adına huzurlarınızda tekrar teşekkür ediyorum. Bizi yalnız bırakmayan, her yanımızda olan ve tüm ulaşım sektörünü destekleyen Anadolu Isuzu ailesine, Fatih Tamay ve Tunç Karabulut'a, teşekkür ediyor, şükranlarımızı sunuyorum. Allah bol kazançlar versin.”

İTO HER ZAMAN SEKTÖRÜN YANINDA

Sektörün her yanında olmaya devam edeceklerini vurgulayan İTO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar, İSTAB’ın da 24 yıldır sektörün sesi ğunun altını çizdi. Çağlar, şöyle konuştu:  “Servis taşımacılığı sektörü hakikaten birlik içinde hareket eden nadide sektörlerimizden bir tanesi. Lobi gücünüz kuvvetli, birlikte hareket ettiğiniz da ses getiriyorsunuz. Nasıl ki; ‘Birlikte rahmet ayrılıkta azap var’ yse Peygamber Efendimiz, biz de birlik içinde çalıştığımız neticeleri alıyoruz. İstanbul Ticaret Odası olarak sektörün her yanında k ve bundan sonraki çalışmalarında da her sektörün yanında olacağız. Plaka tahdidi meselesi evet gündemimizde, bugün iftardan öncede yine konuşuldu bu mesele.  Bu konuda İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile yakın çalışıyoruz. Ancak belediyenin yetkisinde karar verilecek bir konu. Biz de sektörün arzu ettiği şekilde elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyoruz. Umarım ki netice alırız. Bu vesileyle Ramazan Bayramınızı da şimdiden tebrik ediyorum, hayırlı mübarek olsun diyorum.”

"HEP YANINIZDAYIZ"

Anadolu Isuzu Satış Direktörü Tunç Karabulut ise şunları söyledi: “Bizler bu güzel buluşmaya sadece vesile k. Burada İSTAB yönetimine bize bu fırsatı sunduğu için de çok teşekkür ediyorum. Ramazan ayı hepimize, camiamıza sektörümüze hayırlı uğurlu olsun. Umuyorum ki sektörümüzün sıkıntıları hepimizin arzu ettiği şekilde çözüme kavuşur. Anadolu Isuzu olarak bizler hem ürünlerimizle hem de hizmetlerimizle her sektörün içinde, sizlerin yanında k. Bundan sonrada olmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle yaklaşmakta olan Ramazan bayramınızı da şimdiden tebrik ediyorum. İnşallah önümüzdeki günlerde daha güzel haberlerle, daha güzel bir Türkiye’de hep birlikte bol kazançlı günler yaşarız diye ümit ediyorum.”

İftar programının sonunda sektöre katkıları ve destekleri dolayısıyla İTO Başkanı İbrahim Çağlar’a, Meclis Başkanı  Şekib Avdagiç’e ve Anadolu Isuzu Satış Direktörü Tunç Karabulut’a plaket takdim edildi.