Kara
Giriş Tarihi : 03-07-2016 18:53   Güncelleme : 03-07-2016 18:53

Mehmet Özkaymak vefat etti

Türkiye Turizm taşımacılık sektörünün duayeni Mehmet Özkaymak Turizm Taşımacılık şirketinin kurucusu ve onursal Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özkaymak, 87 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Mehmet Özkaymak vefat etti

Turizm Taşımacılar Derneği (TTDER) Onur Kulu Üyesi ve taşımacılık sektörünün duayeni Mehmet Özkaymak, yaşlılığa bağlı olarak ortaya çıkan sağlık sorunları nedeniyle 24 Haziran 2016 tarihinde Halkalı Acıbadem Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Bir hafta süren tedavinin ardından Mehmet Özkaymak, 87 yaşında hayatını kaybetti. Özkaymak’ın vefatı, sevenlerini yasa boğdu.

Taşıma sektörünün duayeni merhum Mehmet Özkaymak için 3 Temmuz 2016 tarihinde Okmeydanı Halil Rıfat Paşa Camii’nde cenaze merasimi düzenlendi. Cenaze merasimine TTDER Başkanı Sümer Yığcı ve Genel Sekreter Nusret Ertürk’ün yanı sıra çok sayıda otobüsçü ve dostları katıldı. Merhum Özkaymak, öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından sevenlerinin gözyaşları arasında Mevlanakapı Dedeler Kabristanlığı’na defnedildi. Ulaşım Gazetesi ekibi olarak sektör duayeni Mehmet Özkaymak’a Allah’tan rahmet, ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı dileriz.

Mehmet Özkaymak Kimdir?

Mehmet Özkaymak, 1929 yılında Konya’da doğdu. Mehmet Özkaymak,15 yaşına kadar Konyada’da yaşadı. 1944 yılında baba İbrahim Özkaymak’ın işleri nedeniyle Konya’dan taşınıp İstanbul’a yerleştiler. Baba İbrahim Özkaymak Sirkeci’de uzun yıllar oto acenteliği ve oto yedek parçacılığı ile birlikte İstanbul Konya Oteli işletmeciliğini de yaptı. Babasının yanında iş tecrübesi kazanan Mehmet Özkaymak, 1951 yılında otomobiller ile taşımacılık sektörüne adım attı. Uzun yıllar İstanbul Hilton Oteli önünde otomobil taşımacılığı yapan Mehmet Özkaymak, 1980’li yıllarda Özkaymak Turizm Taşımacılık şirketini kurdu. 2011 yılına kadar şirkette aktif görev alan Özkaymak, işlerin tüm idaresini 5 kızından Zeynep ve Nurhayat Özkaymak kardeşlere devretti ve kendisi de şirketin Onursal Yönetim Kurulu Başkanı . Mehmet Özkaymak aynı da TTDER’in de Onur Kulu Üyesi idi.