Güncel Haber
Giriş Tarihi : 13-07-2016 00:58   Güncelleme : 13-07-2016 00:58

İslami Turizm ‘miş’

Turizmde işlerin kötüye gitmesi Turizmcileri alternatif turizm arayışına sevk ediyor. Geçenlerde bu arayışla ilintili bir haber okudum. Türkiye, yeni bir turizm çeşidine yöneliyormuş; adı da "İslami Turizm" miş. Hop. Bi dakika dedim. Burası Türkiye!

İslami Turizm ‘miş’

Bu ülkede, İnanç Turizmi derseniz anlarım. Kadın Erkek havuzlarının ayrı ğu Muhafazakâr otelleri anlarım. Ama Türkiye'de İslami Turizm derseniz "O ne ya?" derim. İslami Turizm yapmak isteyenleri, yani; İslam ülkelerinden turist getirmeye çalışan Budist, Hindu, Hıristiyan veya nüfusunun bir kısmı Müslüman olan ülkeleri biliyoruz. Adamın ülkesindeki otellerde, tesislerde Etler, Tavuklar İslami usule göre kesilmemiştir, yemeklerinde, sucuklarında domuz veya domuz ürünleri kullanılmaktadır. Onlar adıyla sanıyla "İslami Turizm" yaparak bazı tesislerinde İslami kuralların geçerli ğunu, o otellerde Etlerin, Tavukların İslami usullere göre kesildiğini, hiçbir ürününde domuz eti kullanılmadığını falan vurgulamak isterler. Bu nedenle ülkelerindeki diğer turizm çeşitlerinden, bölge ve otellerinden ayırmak için "İslami Turizm" adını kullanırlar.

Bizde zaten böyle bir sorun yok ki. Biz neden "İslami Turizm" adı altında turizm yapalım?. Bu memlekette sokakta Domuz mu kesiliyor? Hayır. Domuz döneri mi yeniyor? Hayır. Tavuklar, Hayvanlar İslami usule göre değil de iğne ile mi öldürülüyor? Hayır. Sucuğumuz, Salamımız Domuz eti mi içeriyor? O da değil. O halde neyin İslami Turizmini yapacağız? Bu tür yanlış kavramlar çok tehlikelidir. Yurtdışına yanlış imaj verir. "Demek ki Türkiye bir domuz ülkesi, demek ki Türkiye İslami kuralların uygulanmadığı ülke" imajı verir ki, bu imaj çok tehlikelidir.

Bu nedenle diyoruz ki. AMAN DİKKAT !  Türkiye'de  İSLAMİ TURİZM kavramı yoktur!. Çünkü buna gerek yoktur. Bu kavramı kullanmayalım. Ülke nüfusumuzun %95 i zaten Müslümandır. Bu ülkede Otellerde Domuz eti verilmez, Bu ülkede sokakta Domuz yenmez, Tüm hayvanlar İslami kurallara göre kesilir.  NOKTA !.  Tekrar edelim, Üstüne basalım; Bu ülkede İSLAMİ TURİZM'e gerek yoktur. Müslümanlar zaten bu ülkenin her bir karış toprağında, her bir şehrinde ve otelinde İslami şartlara uygun yer, içer, yaşar ve ibadetlerini yaparlar.

Cem Polatoğlu