Kara
Giriş Tarihi : 03-08-2016 14:03   Güncelleme : 03-08-2016 14:03

Halk otobüsçüleri kazanacak

İstanbul'da daha kaliteli toplu taşıma hizmeti sunmayı hedefleyen İETT, yeni bir projeyi hayata geçirmek için gün sayıyor. Genel Müdür Arif Emecen yeni projeyle birlikte yolcu memnuniyetinin artacağını, özel halk otobüs esnafının ise daha fazla kazanç elde edeceğini açıkladı.

Halk otobüsçüleri kazanacak

İstanbul Otobüs Özel halk Otobüsü Sahipleri ve İşletmecileri Esnaf Odası başkanlığında şirket yöneticileri, İETT Genel Müdürü Arif Emecen ile bir araya gelerek kentiçi toplu taşıma sektöründe yaşanan sorunları değerlendirerek, çözüm yolları için görüş bildirdi.

İETT Genel Müdürü Arif Emecen'in evsahipliğinde yapılan toplantıya İstanbul Otobüs Özel halk Otobüsü Sahipleri ve İşletmecileri Esnaf Odası, İsmail Yüksel, Özulaş Başkanı Göksel Ovacık, Öztaş Başkanı Mehmet Tekin, Mavi Marmara Başkanı Ramazan Gürler, İstanbul Halk Otobüsleri Başkanı Yalçın Beşir ve Halk Otobüsleri Koordinatörü Onur Orhon katıldı. Toplantıda İETT Genel Müdür Yardımcılarından Hasan Özçelik ve Ahmet Bağış ile  Otobüs Daire Başkanı Ayhan Ayvaz ve Ulaşım Dairesi Başkanı Aydın Karadağ da hazır bulundu.

ESNAF FEDAKARLIK YAPTI

Türkiye Cumhuriyeti tarihine kara bir leke olarak geçen FETÖ terör örgütünün darbe girişimi sonrası esnafın büyük bir fedakarlık örneği sergilediğini belirten İETT Genel Müdürü Arif Emecen; "15 Temmuz ve sonrasında özel halk otobüsü camiasının milletimiz iradesine ve demokrasiye sahip çıkarak gösterdiği kararlı irade her türlü takdire şayandır. Ücretsiz taşımacılık içinde teşekkürlerimi sunarım. Esnafımız büyük bir fedakârlık yaptı" .

ÇITAYI YÜKSELTİYORUZ

Genel Müdür Emecen, konuya ilişkin şöyle konuştu: "Köklü ve kalıcı düzenleme için tek otorite yaklaşımlı bir çalışma yapıyoruz. Burada ana amaç, üretilen hizmet kalitesinin sürdürülebilirliğini arttırıp, yolcu memnuniyetinin sürekliliğinin sağlanması yönünr. İETT ve İBB ile tekli otorite konusunda mutabakata vardık. Sistemin 2016'nın Ekim ayında uygulamaya geçecek. Hizmete yönelik uygulama kilometre ve performansa dayalı olacak. Bu sistemde esnaf daha çok kazanacak ve memnun olacak."

BİRLİKTE ÇALIŞIYORUZ

Toplantıda özel halk otobüs şirketlerinin temsilcileri, İETT ve İBB ile rutin yapılacak toplantılarda esnafın hak ve hukukunu gözeterek birlikte çözüm üreteceklerini dile getirdi. İETT'nin her daim çözüm ortağı klarının altını çizen şirket temsilcileri, ileriye dönük plan ve projelelerde de görev almaya hazır klarının altını çizdi.