Lojistik
Giriş Tarihi : 11-08-2016 15:47   Güncelleme : 11-08-2016 15:47

Logitrans, Amazon modelini seçti

Dev bir lojistik firması olma hedefiyle yatırımları hızlandıran Logitrans, Ar- Ge'ye 2.5 milyon TL yatıracak. 3 yeni ülkeye daha ofis açacak. Yetkili yükümlü sertifikası alacak olan şirket, Turquality kapsamına girmek için de hazırlık yapıyor.

Logitrans, Amazon modelini seçti

Türkiye'nin önde gelen lojistik şirketlerinden Logitrans, yeniden yapılanıyor. Tüm hizmetleri bir arada sunan dev bir lojistik firmasına dönüşme hedefiyle yatırımlarını hızlandıran şirket, Ar-Ge'ye 2016 ve 2017 yıllarında toplam 2 milyon 500 bin TL yatıracak. Yurt dışında 7 ofisi bulunan şirket, 3 yeni ülkede daha açacak. Yetkili yükümlü sertifikası alma hazırlığında olan Logitrans, Turquality kapsamına girmek için de tüm koşulları ladı.

KAPIDAN KAPIYA HİZMET


Yüzde 100 yerli bir firma olan Logitrans, tekstil, kimya ve inşaat başta olmak üzere her sektöre lojistik hizmet sunuyor. 250 çalışanı bulunan Logitrans'ın Kazakistan ve Rusya'da iki tane olmak üzere Bulgaristan, Romanya, Moldova'da ofisleri bulunuyor. Logitrans olarak çok büyük bir değişim geçirdiklerini açıklayan Logitrans CEO'su Sertalp Demirağ, "Türkiye'de sadece nakliyeci olmak değil, artık gerçek bir lojistik hizmeti vermek istiyoruz. Kapıdan kapıya hizmet sunan dev bir lojistik firmasına dönüşmek istiyoruz. 11 kişilik bir Ar-Ge ekibi oluşturduk. Daha sonra bizi örnek alacak diğer lojistik firmalarının da kullanabileceği bir yazılım programı geliştiriyoruz. Firma olarak kabuk değiştiriyoruz. Biz mükemmeliyetçi bir firmayız. Başka firmalar kendilerine dünyanın en büyük lojistik şirketini model alıyor belki ama biz kendimize Amazon'u örnek alıyoruz. Yönettiği lojistik operasyon inanılmaz. Çok başarılı bir IT altyapısı var. Biz de bu yolda gitmek istiyoruz" .

ELEMAN SORUNUNU ÇÖZECEK

Lojistik sektöründe kalifiye eleman sıkıntısı yaşandığını dile getiren Sertalp Demirağ, "Sektördeki bu sorunu çözmek için eleman yetiştireceğiz. Yetiştirdiğimiz elemanlara o kadar iyi bakacağız ki, insanlar başka bir yere gitmeyecekler. İK departmanı ile çok ciddi çalışıyoruz. Son aylarda 30'un üzerinde eğitim aldık. Bundan sonraki süreçte lojistik okulları ile işbirliğine gireceğiz. Bizim personelimiz bizim için çok önemli. Çok başarılı bir ekibimiz var" .