Güncel Haber
Giriş Tarihi : 14-08-2016 10:56   Güncelleme : 14-08-2016 10:56

Bakan istifa etti

Alkollü araç kullanan Lise Eğitiminden Sorumlu İsveçli Bakan Aida Hadzialic, düzenlediği basın toplantısı ile bakanlık görevinden istifa ettiğini duyurdu.

Bakan istifa etti

Düzenlediği basın toplantısında alkollü araç kullanmakla yaşamının en büyük hatasını yaptığını söyleyen Aida Hadzialic, "Alkolle araç kullanımı birlikte anılamaz, düşünülemez" . Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da düz akşam izlediği konser sonrasında Malmö’ye gelirken trafik polisinin alkol kontrolüne takılan ve kanında 0,2 promil alkol belirlenen Hadzialic, istifasını şu sözlerle duyurdu:

"Konser öncesinde iki bardak şarap içmiştim. Konser sonrasında alkolün etkisinin geçmiş olabileceğini düşünerek direksiyona oturdum. Demek ki geçmemiş. Bu şimdi sonuçlarına katlandığım büyük bir hata idi. Yaptığımın büyük bir hata ğunun bilincinde ğum için istifa ediyorum."

Yugoslavya'daki iç savaş sırasında ailesiyle birlikte 1992 yılında 5 yaşında iken İsveç’e sığınan Bosna kökenli Aida Hadzialic, 2014 yılından beri Sosyal Demokrat Parti'yi temsilen koalisyon hükümetinde lise eğitiminden sorumlu bakanlık görevini yürütüyordu.