Kara
Giriş Tarihi : 16-08-2016 16:16   Güncelleme : 16-08-2016 16:16

Teknolojiyle yeni nesil kaptanlar yetişecek

IUGO firması ile Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) arasında yetkin otobüs kaptanları yetiştirmek için işbirliği anlaşması yapıldı. AKÜ Sultandağı Meslek Yüksekokulu Otobüs Kaptanlığı Bölümü'nde okuyan öğrenciler, IUGO'nün geliştirdiği sistem sayesinde sürüş alışkanlıklarını ve kabiliyetlerini objektif bir şekilde ölçme olanağına kavuştu.

Teknolojiyle yeni nesil kaptanlar yetişecek

Sürücü hatalarından doğan kazaları en aza indirmeyi hedefleyen AKÜ, otobüs kaptanlığı bölümünde okuyan öğrencileri için IUGO ile işbirliği yaptı. İşbirliği anlaşması İTÜ ARI Teknokent'te düzenlenen tören ile imzalandı. Törene;İTÜ ARI Teknokent Pazarlama ve İş Geliştirme Direktörü Arzu Eryılmaz, IUGO CEO’su Evren Özatay, AKÜ Sultandağı Meslek Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kemal Karayormuk ve İTÜ Çekirdek Otomotiv Sektör Danışmanı Ekrem Özcan katıldı.

KALİTELİ EĞİTİM

Afyon Kocatepe Üniversitesi Sultandağı Meslek Yüksekokulu Müdürü ve Otobüs Kaptanlığı Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Kemal Karayormuk, “8 sene önce kurduğumuz otobüs kaptanlığı bölümümüzde, kaptan şoför adaylarımızı yetiştirirken günümüz teknolojilerini de yakından takip ediyor ve eğitim-öğretim sistemimize dahil etmeye çalışıyoruz. Yurtdışında başlanan uygulamalara, ülkemizde de Teknokent bünyesinde faaliyet gösteren bir firma üzerinden ulaşabiliyor olmamız bizleri çok mutlu eden bir gelişme. Bu kapsamda, bu tip teknolojileri geliştiren firmalara olanak sağlayan İTÜ Teknokent'e ve bizimle işbirliği gerçekleştirerek kaptan şoför adaylarımızın gelişimine katkısı olacak olan IUGO yöneticilerine teşekkürlerimizi sunuyorum” .

BİLİNÇLİ SÜRÜCÜ

IUGO CEO’su Evren Özatay ise şöyle konuştu: “Hedefimiz makinalar arası iletişim gibi geleceğe yön vermesi beklenen teknolojileri tek bir projede birleştirmek ve bunu otomotiv alanında uygulamak. IUGO’nun odağında güvenlik ve yakıt tasarrufu yer alıyor. Sistemimizin kurulu ğu araçları ve sürücüleri uzaktan izleyebiliyor, sürücü davranışlarını en ince ayrıntısına kadar görebiliyoruz. Böylelikle sürücünün yaptığı yanlışları inceleyebiliyoruz ve onları daha iyi birer sürücü haline getirmek adına detaylı bir değerlendirme çıkarıyoruz. Afyon Kocatepe Üniversitesi ile gerçekleştirdiğimiz bu işbirliği ile de geleceğin otobüs kaptanları daha donanımlı yetişecek. Bu işbirliğinin pek çok bilinçli sürücünün yetişmesine destek olacağını düşünüyoruz.”