Lojistik
Giriş Tarihi : 27-08-2016 21:30   Güncelleme : 27-08-2016 21:30

Yavuz Selim lojistiği hızlandıracak

Lojistik sektörü, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün açılmasıyla ulaşım rahatlığına erişti. Yeni güzergahta günün her saati taşıma yapılabileceğini dile getiren Batu Logistics Yönetim Kurulu Başkanı Taner Ankara, “Sefer sayılarımız artacak, ihracatımız hızlandıracak” dedi.

Yavuz Selim lojistiği hızlandıracak

Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün açılmasıyla birlikte ağır vasıtaların bu güzergâhı kullanması da zorunlu hale geldi. Önceleri Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nü kullanmak zorunda olan ve İstanbul içinde belirli saatlerde geçmesi gereken TIR ve kamyonlar, artık yeni güzergahı yürüme yasağı olmadan, günün her saati kullanabilecek.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Batu Logistics Yönetim Kurulu Başkanı Taner Ankara, yürüme yasaklarının ortadan kalkmasının lojistik sektörü için büyük bir avantaj ğunu dile getirdi. Yeni köprünün Avrupa’dan Asya’ya yapılan ticaret amaçlı transit geçişleri artıracağını savunan Taner Ankara, aynı da ağır vasıtaların şehir içi trafiğine girmemesiyle birlikte, trafik yoğunluğunun ve dur-kalk maliyetlerinin de azalacağını belirtti. “Lojistik sektörünün trafikte kaybettiği yakıt ve ın değeri yaklaşık 3 milyar Euro tutarında” diyen Ankara, sektör olarak artık önlerini görebileceklerini, teslimatların da ında yapılabilmesinin mümkün hale geleceğinin altını çizdi.

Haber: Kaan Kaya