Güncel Haber
Giriş Tarihi : 27-08-2016 22:41   Güncelleme : 27-08-2016 22:41

Ford çevre için de çalışıyor

Türkiye ve küresel ölçeğe taşıdığı müşterileri için değer üreten Ford Otosan, 2015 Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayınladı. Örnek bir şirket olmak için çalışan Ford Otosan, içinde yaşadığı toplumun sürdürülebilir kalkınmasını destekleyecek, toplumsal refaha katkıda bulunacak ve gelecek nesillerin gereksinimlerini ön planda tutacak şekilde yürüttüğü faaliyetlerini kamuoyuyla paylaştı.

Ford çevre için de çalışıyor

Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, “Geleceğimizi şekillendirirken attığımız adımları, sadece ticari ve finansal boyutlarıyla değil aynı da çevresel, hukuki, ekonomik, sosyal ve etik boyutlarıyla da değerlendiriyoruz” .

Türkiye otomotiv sektörünün öncü kuruluşu Ford Otosan, Global Reporting Initiative (GRI) tarafından yayınlanan G4 Raporlama Rehberi İlkeleri doğrultusunda hazırladığı 2015 yılı Sürdürülebilirlik Raporu’nu “Sürdürülebilir Çevre, Sürdürülebilir Toplum” başlığıyla yayınladı. Genel Müdür Haydar Yenigün açıklamasında; paydaşları için sürdürülebilir değer üretmek hedefiyle çalıştıklarının altını çizdi. Hedefe ulaşmanın ilk şartının üstün bir iş etiği anlayışı ve paydaş katılımına dayalı; şeffaf, hesap verebilir ve sorumlu bir yönetim anlayışının takip edilmesi ğunu dile getiren Yenigün, bu nedenle neyi başardıkları kadar, bunu nasıl gerçekleştirdiklerinin de önemli ğunu vurguladı.

Yenigün, sürdürülebilirlik raporuna ilişkin şu açıklamayı yaptı: “İklim değişikliğiyle mücadele stratejimizin temel hedeflerinden biri de; yakıt verimli ve düşük emisyon düzeyli, yüksek emniyet normlarına sahip ve ‘akıllı’ şehirlerin sokaklarında yerini alabilecek araçlar üretmek. Yıl içinde bu hedef doğrultusunda yeni teknolojiler geliştirirken Ar-Ge kapasitemizi de belirgin düzeyde artırdık. Geçen yıl ğu gibi önümüzdeki dönemlerde de dijitalleşme, inovasyon ve yeni iş modeli geliştirme alanlarında projeler üreterek sürdürülebilir gelişimimize katkıda bulunacağız. Türkiye otomotiv sektörünün istihdam lideri olarak başarımızın temelindeki insan kaynağımızı “İş’te Eşitlik” yaklaşımı ile yönetmeye, kadın ve engellilerin çalışma hayatına katılımı başta olmak üzere iş hayatında fırsat eşitliğini savunmaya devam edeceğiz. Tedarikçi operasyonlarından üretim, lojistik ve satış süreçlerine, değer zincirimiz genelinde ürettiğimiz başarı hikayelerine gelecek yıllarda yenilerini ekleyeceğimize inancım tamdır.”